Πρωτοφανής κίνηση! Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια αποφασίζει να διακόψει την οικονομική συμμετοχή της ΓΓΑ σε προγράμματα που αφορούν τον αθλητισμό για όλους τους πολίτες.

Σε (ακόμα) μια απόφαση που θα συζητηθεί έντονα προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στερώντας το δικαίωμα της άθλησης σε περισσότερα από 120 χιλιάδες άτομα.

Πρωτοφανής κίνηση! Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια αποφασίζει να διακόψει την οικονομική συμμετοχή της ΓΓΑ σε προγράμματα που αφορούν τον αθλητισμό για όλους τους πολίτες.

Χωρίς καμία λογική εξήγηση, ο κ.Αυγενάκης, με πρόσχημα την πανδημία αλλά και την αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων, απλώς σταματά την οικονομική αρωγή στους Δήμους. Που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού.

Πρόκειται για μια παράξενη απόφαση. Που περιθωριοποιεί ΑμεΑ, ανθρώπους τρίτης ηλικίας, γυναίκες, παιδιά, κοινωνικές ομάδες… Και ταυτόχρονα οδηγεί εκατοντάδες γυμναστές στην ανεργία.

Και μάλιστα σταματά το Πρόγραμμα, τη στιγμή κατά την οποία επιτρέπονται θεατές στα γήπεδα για τους αγώνες…

Το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή του υφυπουργού Αθλητισμού. Και μάλιστα στέκεται στο θέμα των ΑμεΑ, κατηγορώντας τον κ.Αυγενάκη για υποκρισία. Με αφορμή την περικοπή 700 ειδικών τμημάτων αθλητισμού ΑμεΑ!

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με προσωπική εντολή στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε τη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία και υλοποιούνται μέσω των Δήμων.

Την ίδια ημέρα που «ξεπροβόδιζε» την Παραολυμπιακή ομάδα στην αναχώρησή της για το Τόκυο και έβγαζε υποκριτικά λογύδρια για την υποστήριξη των αθλητών με αναπηρία, ο ίδιος είχε αποφασίσει την περικοπή των 700 ειδικών τμημάτων μαζικού αθλητισμού ΑμεΑ, στα οποία συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα.

Η περικοπή των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού αποκλείει από την άθληση περισσότερα από 120.000 άτομα τρίτης ηλικίας, γυναίκες, αναπήρους, Ρομά, παιδιά και όλους τους κατοίκους της περιφέρειας και των νησιών της χώρας. Η ανεκδιήγητη απόφαση αφορά σε 5.000 τμήματα αθλούμενων και οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία.

Η σχετική απόφαση -με προσχηματική επίκληση στην πανδημία και τον κορονοϊό- όταν ήδη έχουν «ανοίξει» όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, ακόμη και η δια ζώσης παρακολούθηση αγώνων από χιλιάδες φιλάθλους, είναι καταστροφική για τη σωματική και ψυχική υγεία χιλιάδων πολιτών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται ως ο υφυπουργός Αθλητισμού που ενώ υπέγραψε δαπάνη 20.000 ευρώ μόνο για προσωπικές φωτογραφίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και θα ταξιδέψει δύο φορές σε διάστημα ενός μηνός -με την κουστωδία του- στην ιαπωνική πρωτεύουσα, πίσω από τις κάμερες περικόπτει τα Προγράμματα Μαζικής Άθλησης.

Αυτά δεν είχαν διακοπεί ΠΟΤΕ από τη σύστασή τους το 1981 έως σήμερα. Στα χρόνια δε της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα άδεια ταμεία, τα εν λόγω Προγράμματα αυξήθηκαν και εμπλουτίσθηκαν με νέο και πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο».

Δείτε το σχετικό έγγραφο