Ραχήλ Μακρή

Η Ραχήλ Μακρή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και ξέσπασε άγρια όταν τη ρώτησαν για τον Αλέξη Γεωργούλη που εξελέγη ευρωβουλευτής με μεγάλη διαφορά σε ψήφους. Αναλυτικά όσα είπε η Ραχήλ Μακρή: -Μου είπες ότι έχεις να εκπληρώσεις ένα τάμα στην Παναγία της Τήνου. «Ναι, θα πάω να εκπληρώσω το τάμα μου, το έχω υποσχεθεί...

Η Ραχήλ Μακρή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και ξέσπασε άγρια όταν τη ρώτησαν για τον Αλέξη Γεωργούλη που εξελέγη ευρωβουλευτής με μεγάλη διαφορά σε ψήφους.

Αναλυτικά όσα είπε η Ραχήλ Μακρή:

-Μου είπες ότι έχεις να εκπληρώσεις ένα τάμα στην Παναγία της Τήνου.

«Ναι, θα πάω να εκπληρώσω το τάμα μου, το έχω υποσχεθεί στην Παναγία. Πρόκειται για κάτι στο οποίο με βοήθησε, πρέπει να πάω και το περιμένω. Θα πάω στην Παναγία με τα γόνατα, από κάτω, στο παλιό λιμάνι, μέχρι επάνω, στην εικόνα της»ραχήλ .

-«Γονάτισες» για κάποιο λόγο;

«Πολλές φορές γονατίζω, κι εκεί κάνω την προσευχή μου και λέω ότι θα πάνε όλα καλά. Αν νιώθω περίεργα, πηγαίνω στην εκκλησία μόνη μου, κάθομαι και προσεύχομαι… Πολιτικά θα μπορούσα να σκύψω το κεφάλι, να το «παίζω» μία όπως αυτές οι κυρίες που είναι μηδενικά και τις έκαναν πολιτικούς, υπουργούς και βουλευτές, να εισπράττουν μόνο από το λαό που πεινάει και τα παιδιά που λιποθυμούν».

-Αναφέρεσαι σε γυναίκες πολιτικούς που δεν είχαν την απαιτούμενη μόρφωση;

«Το να έχεις το απαιτούμενο πτυχίο, που μπορεί να το πήρες κι από τα κόμματα, επειδή ο μπαμπάκας ήταν μέσα στα κόμματα, δεν μου λέει κάτι, μου είναι αδιάφορο, γιατί σήμερα τα πτυχία αντικατοπτρίζουν τον πάτο, τον ξεπεσμό και την έλλειψη παιδείας.

-Η Έλενα Κουντουρά, η Νόνη Δούνια, η Άντζελα Γκερέκου…

«Δεν χρειάζονται αυτές να έχουν μόρφωση, γιατί… τα καταφέρνουν και… δεν κάνουν και τίποτα. Αυτό ας το κοιτάξει ο κόσμος, για να μη διαμαρτύρεται μετά. Έχω δει αξιόλογους ανθρώπους, πολύ καλύτερους από αυτούς, αλλά δυστυχώς οι διαδικασίες οδηγούν εκεί. Όταν πηγαίνει στην Ευρωβουλή ο άλλος και δεν ξέρει να διαβάσει δύο σειρές, ούτε στα ελληνικά, μετά το ρίχνουν στη δυσλεξία, για να τους λυπηθούν… Έλεος πια… Υποτιμούν τη νοημοσύνη, για να καλύψουν την αγραμματοσύνη και την έλλειψη παιδείας».

-Ο Αλέξης Γεωργούλης εξελέγη με μεγάλη διαφορά σε ψήφους για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι ντροπιαστικό για τη χώρα μας, γιατί το βλέπουν οι άλλοι και γελάνε. Υπάρχουν υποανάπτυκτες χώρες, που έχουν υψηλό επίπεδο των βουλευτών τους μέσα στα Κοινοβούλια, εμείς εδώ είμαστε… ποιος θα βγει στην τηλεόραση, ποια είναι η μοντέλα… Να την κάνω τι; Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα; Ας κάτσει τουλάχιστον σπίτι της, να παίρνει τα λεφτά της, να τελειώνουμε. Δεν κάνουν κάτι, δεν προσφέρουν, είναι άχρηστοι στην κοινωνία, κάνουν και ζημιά με τις αποφάσεις που παίρνουν».