Ο Παύλος Πολάκης αποκάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής εκ της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου «ψεύτη» και ο τελευταίος ανταπάντησε, χαρακτηρίζοντάς τον «άσχετο».

Χαμός στη Βουλή σήμερα με την κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μαίνεται. Πρωταγωνιστές στο σημερινό «επεισόδιο» ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αποκάλεσε «ψεύτη» τον αντιπρόεδρο εκ της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου και ο τελευταίος τον χαρακτήρισε «άσχετο».

Στη συνεδρίαση για την ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου που περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμείς διατάξεις για τον κορονοϊό, ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο εκτός σειράς επί προσωπικού, ώστε να απαντήσει στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

Ο προεδρεύων της ΝΔ απέρριψε το αίτημά του και ο Πολάκης άρχισε να φωνάζει κατευθυνόμενος στην έδρα. Εκεί ακολούθησε ένας διάλογος με ανταλλαγή των χαρακτηρισμών «ψεύτης» και «άσχετος».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Αθανασίου: Δεν έχετε το λόγο κ. Πολάκη. Δεν προκύπτει θέμα προσωπικού.

Πολάκης: Πώς δεν υπάρχει; Δώστε μου το λόγο να σας εξηγήσω

Αθανασίου: Σύμφωνα με τον Κανονισμό αν ο βουλευτής επιμένει, τότε καλείται το Σώμα να αποφασίσει. Ρωτώ λοιπόν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αν θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος στον κ. Πολάκη

Πολάκης: Το άρθρο που είπες δεν υπάρχει. Είσαι ψεύτης.

Αθανασίου: Διαβάστε τον Κανονισμό, θα το βρείτε. Μην με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη.

Πολάκης: Μη μου κουνάς εμένα το δαχτύλι. Είσαι ψεύτης. Αυτό που κάνετε είναι παρακμή.

Αθανασίου: Είσαι άσχετος.

Πολάκης: Είναι παρακμή. Παρακμή φέρνουν αυτοί που φεύγουν.

Αθανασίου: Δεν έχετε ελευθερία σκέψης. Ρωτήστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Είστε άσχετος.

Πολάκης: Δεν υπάρχει το άρθρο. Το καταλαβαίνεις; Δεν υπάρχει.

Αθανασίου: Είστε άσχετος…