Χάος στη ΝΔ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Χάος και έντονες αντιδράσεις στη ΝΔ για το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το διοικητικό πρόστιμο που είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι Έλληνες πολίτες άνω των 60 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, το ένα από τα πολλά σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, αφορά την καταβολή προστίμου 100 ευρώ από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου του 2022.

Αυτό που όμως δεν υπολόγιζε η Ελληνική Κυβέρνηση όταν αποφάσιζε αυτό το μέτρο ήταν οι εσωκομματικές αντιδράσεις, οι οποίες από ότι φαίνεται είναι πολλές ενώ και η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να καταρρέει.

Έτσι, Βουλευτές της ΝΔ από ολόκληρη την επικράτεια ζητούν την παράταση του χρονικού ορίου για τους ανεμβολίαστους ή ακόμη και την άρση του μέτρου.

Ένας ακόμη λόγος που υπήρξαν οι διγλωσσίες στην Κυβέρνηση είναι το γεγονός πως η επιβολή προστίμου, αν και αποτελεί μέτρο πίεσης, δεν απέδωσε καρπούς καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό πείσθηκε να κάνει το εμβόλιο και περίπου 340.000 πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 60, παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Με αυτόν τον τρόπο, όλο και περισσότερες είναι οι φωνές της λογικής στη ΝΔ από στελέχη και βουλευτές του κόμματος που πιέζουν τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μη επιβολή του παράλογου προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που καταργεί με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο κάθε έννοια αυτοδιάθεσης των πολιτών.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του μέτρου, εν αντιθέσει με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη που το απέκλεισε.

Η ιστορία έδειξε πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πάρει συγκεκριμένη απόφαση για τον μη εμβολιασμό τους, εμμένουν σταθεροί στη άποψη τους παρά τις απειλές και τη νομοθέτηση προστίμου, συνεπώς το μέτρο έχει αποτύχει και στην πράξη.

Οι εν λόγω διγλωσσίες και τα μπρος πίσω το μόνο που φέρνουν στη ΝΔ είναι περαιτέρω φθορά και απαξίωση του πολιτικού σκηνικού το οποίο αρνείται πεισματικά να ακούσει τους πολίτες.

Μπορεί τα κρούσματα να σπάνε κάθε ρεκόρ καθημερινά, το ΕΣΥ να αποδυναμώνεται από την αναστολή χιλιάδων υγειονομικών της χώρας, όμως η Κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης στους ανεμβολίαστους πολίτες, που αποτελούν εδώ και καιρό τον εύκολο στόχο.