ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάος στη Νέα Δημοκρατία με την Περιφέρεια Αττικής – Από Παπανικολάου σε Χαρδαλιά, το «αντάρτικο» Πατούλη και ο γκαζωμένος Σγουρός

Η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη θα γίνει στην Περιφέρεια Αττικής. Η Νέα Δημοκρατία χάνει τα στηρίγματά της και ο Γιάννης Σγουρός θέλει να το εκμεταλλευτεί.
Χάος στη Νέα Δημοκρατία με την Περιφέρεια Αττικής – Από Παπανικολάου σε Χαρδαλιά, το «αντάρτικο» Πατούλη και ο γκαζωμένος Σγουρός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να απαλλαγεί από τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Ο Γιώργος Παπανικολάου έμοιαζε μια σίγουρη και ιδανική λύση, αλλά πλέον θα επιστρατεύσει τον Νίκο Χαρδαλιά. Εσωκομματικό χάος η υπόθεση. Ευνοημένος από τις εξελίξεις ο Γιάννης Σγουρός.

Ντέρμπι δεν ζήσαμε στις Εθνικές Εκλογές. Δύσκολο να ζήσουμε και κάποιο τέτοιο στους μεγάλους δήμους της χώρας. Αλλά στην Περιφέρεια Αττικής πάμε για τεράστια μάχη. Ούτως ή άλλως θα ήταν τέτοια, με τους Γιώργο Πατούλη και Γιάννης Σγουρό να εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους. Οι εξελίξεις κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την κούρσα.

Το οριστικό τέλος του Γιώργου Πατούλη από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε με το ζεϊμπέκικο σε γιορτή στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και εθνικού πένθους για τους δύο ήρωες που έφυγαν στην προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς στην Κάρυστο, έπειτα από πτώση Canadair. Μια συλλογιστική Μητσοτάκη που καταλαβαίνει μόνο ο ίδιος. Πριν από αυτό πάντως, ο Γιώργος Πατούλης είχε πάρει το χρίσμα από το κυβερνών κόμμα. Από την Παρασκευή και μετά ωστόσο, άρχισε να σκέφτεται εναλλακτικές.

Ο Γιώργος Παπανικολάου ήταν η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας έχει ένα εξαιρετικό προφίλ για αυτό που ήθελε ο Πρωθυπουργός. Ήταν το πρόσωπο που συσπείρωνε όχι μόνο τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και τους ουδέτερους. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μια διαφορετική ιστορία άλλωστε. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις.

Αν έλεγε το «ναι» ο νυν Δήμαρχος Γλυφάδας, οι πιθανότητες να έπαιρνε η νέα επιλογή της Νέας Δημοκρατίας εκ νέου την Περιφέρεια θα ήταν πάρα πολλές. Από χθες, το Sportime ανέφερε πως ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν έτοιμος σε περίπτωση που έλεγε όχι ο Γιώργος Παπανικολάου και η κυριακάτικη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου απλά επιβεβαίωσε αυτά για τα οποία σας είχαμε ενημερώσει.

Με το Free Pass ξεκινάς το παιχνίδι με 2 δώρα χωρίς κατάθεση.

Ντέρμπι πλέον η Περιφέρεια Αττικής

Μόνο που η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι επιλογή συσπείρωσης για τη Νέα Δημοκρατία. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Γιώργος Πατούλης θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος έχοντας κλείσει τον συνδυασμό του και έχοντας τη στήριξη αρκετών μπλε Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν και να συμπορευτούν με τον Νίκο Χαρδαλιά. Οι επισκέψεις του σε Δήμους της Αττικής καλά κρατούν ακόμα. Διότι, ο Γιώργος Πατούλης έχει κάνει τις συμμαχίες του.

Την ίδια ώρα υπάρχει και ο γκαζωμένος Γιάννης Σγουρός. Ένας άνθρωπος που έχει πετυχημένη θητεία τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στη Νομαρχία Αθηνών παλαιότερα, ξεκάθαρες θέσεις, τεχνογνωσία, πείρα και ένα συνδυασμό με στέρεες βάσεις και διαχρονική παρουσία.

Το χάος που επικρατείς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το ότι πολλοί μπλε υποψήφιοι θα «σπάσουν» σε Πατούλη και Χαρδαλιά, το γεγονός πως η επιλογή της Κυβέρνησης να στηρίξει έναν άνθρωπο συνδεδεμένο με αρτηριοσκληρωτικές αποφάσεις εν μέσω πανδημίας, φέρνει αναταραχή και διχασμό, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάος στη Νέα Δημοκρατία με την Περιφέρεια Αττικής – Από Παπανικολάου σε Χαρδαλιά, το «αντάρτικο» Πατούλη και ο γκαζωμένος Σγουρός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…