×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μιχαλολιάκος: «Το μόνο που έκανα, ήταν να σηκώνω το δεξί χέρι»


Μαρία Καλτσίδη

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μιχαλολιάκος: «Το μόνο που έκανα, ήταν να σηκώνω το δεξί χέρι»


Συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την πρότασης της εισαγγελέως επί των αναστολών.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν σήμερα οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ξεκίνησε την κατάθεσή του λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του.

Στο δικαστήριο τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης και ζήτησαν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς τους, ενώ λίγο μετά τις 13:15 έφτασε και ο Γιώργος Γερμενής, ο οποίος επίσης κατέθεσε ενώπιον της έδρας. Όλοι τους ζήτησαν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους, εκτός από τον Γιάννη Λαγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Θα καταστραφώ οικονομικά με τα 13 χρόνια φυλάκισης»

Πιο συγκεκριμένα, η υπεράσπιση Λαγού είπε ότι θα κάνει δήλωση ο εντολέας της και πως δεν θα ζητήσει τίποτα από το δικαστήριο, δηλαδή δεν θα ζητήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Η δήλωση του Λαγού, όπως τη διάβασε ο συνήγορος στη δίκη, έχει ως εξής: «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα. Επί 5,5 χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές. Ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: Τι θα κάνει, θα πάει στα Ίμια και στις Θερμοπύλες;

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστήριξε πως ο εντολέας της ποτέ δεν έκανε το παραμικρό για να αποφύγει τη Δικαιοσύνη. «Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος» είπε η υπεράσπιση και σημείωσε πως ο Μιχαλολιάκος δεν έκανε κάποια ενέργεια, για ν’ αποφύγει τις Αρχές.

Ο συνήγορος, στην προσπάθειά του να πείσει το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, είπε ακόμη: «Είναι τόσοι αδίστακτοι αυτοί που ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου, που θα σας τον είχαν φέρει εδώ με χειροπέδες. Αν μπορούσαν, θα είχαν βρει τρόπο, θα είχαν βρει τη νομοθετική φόρμουλα».

Συνεχίζοντας, ο συνήγορος είπε: «Υπήρξε ποτέ φυγόποινος; Έχει κατηγορηθεί για απόδραση;». Μάλιστα, ο συνήγορος Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε και στο κλείσιμο -σήμερα- της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής, για να επικαλεστεί ότι ήδη ο εντολέας του έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. «Τι θα κάνει, θα πάει στα Ίμια και στις Θερμοπύλες; Ό,τι ήταν να γίνει, έγινε, για να φύγει από τη μέση αυτό το κόμμα».

«Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να απολογείται; Γιατί, τι έκανε; Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται, επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί» είπε ακόμη ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μήνες. «Κατά συνέπεια, στο πρόσωπο Μιχαλολιάκου πληρούνται όλες οι προϋπόθεσες για να πάρει την αναστολή. Αν εκτελεστεί η απόφαση, θα έχει τεράστιες συνέπειες στην πολιτική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή του».Τελευταία Νέα