ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Νατσιός: «Kερκόπορτα στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια»

Η ομιλία του Δημήτρη Νατσιού, προέδρου της ΝΙΚΗΣ, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια 
Δημήτρης Νατσιός: «Kερκόπορτα στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια»

Ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, με ομιλία του στη Βουλή εξήγησε γιατί τα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια αποτελούν «κερκόπορτα» στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ Νατσιός μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και τόνισε ότι κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να μας βασανίζει δεν είναι «σε τι πανεπιστήμια θα στείλουμε τα παιδιά μας, αλλά τι παιδιά θα στείλουμε τα πανεπιστήμια».

Επίσης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των σχολικό βιβλίων για τα οποίο έχει κάνει ήδη επίκαιρη ερώτηση πριν από λίγους μήνες -χαρακτηρίζοντάς τα «πανέρια με οχιές»- προκειμένου να έχουν το κατάλληλο  ώστε οι μικροί μαθητές να μάθουν όλα όσα πρέπει για το ένδοξο ελληνικό γένος.

«Στην πατρίδα μας ανήκουμε, δεν μας ανήκει. Η ιθαγένεια είναι δάνειο. Οσο το υπηρετείς και το αποπληρώνεις, κάθε στιγμή της ζωής σου συμβάλλεις στην τεκνογονία της αρετής, όπως έλεγε ο Άγιος Χρυσόστομος», ενώ λίγο αργότερα αναφέρθηκε στον συγγραφέα Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο για να πει: «Η Εθνική διδασκαλία σώζει πατρίδες. Αυτή να μιμηθούμε όσο δάσκαλοι οραματιζόμαστε τη Ρωμιοσύνη. Εναν τέτοιο δάσκαλο περιγράφει και ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος όταν πήγε στην Κύπρο. Είναι κείμενο που περιεχόταν στα παλιά κείμενα ιστορίας της 6ης δημοτικού, αλλά δυστυχώς πετάχτηκε έξω από τα σχολικά βιβλία γιατί προφανώς θεωρήθηκε ακροδεξιό, σκοταδιστικό κτλ».

Οσον αφορά το υπο συζήτηση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Δημήτρης Νατσιός υπογράμμισε μεταξύ άλλων: Η Κυβέρνηση καλύπτει τη σκιώδη ατζέντα της πίσω από ένα ωραιοφανές επιχείρημα. Λέει οτι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοπεί η φοιτητική μετανάστευση και τα παιδιά μας θα μένουν στην Ελλάδα να σπουδάζουν. Υποκριτικό και ύπουλο αυτό. Εδώ δεν σας καίγεται καρφί που κλείνουν εκατοντάδες σχολεία στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τον Έβρο καταδικάζοντας χιλιάδες οικογένειες σε εκπαιδευτική προσφυγιά και σας πήρε ο πόνος και ο καημός για τη φοιτητική μετανάστευση;

Κανένας επιχειρηματίας της εκπαίδευσης δεν θα ρισκάρει τα λεφτά του για να φτιάξει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην επαρχία. Ολα θα ξεφυτρώσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οπότε οι νέοι της επαρχίας θα οδηγηθούν και πάλι σε φοιτητική μετανάστευση, που απλώς θα είναι εσωτερική αντί να είναι εξωτερική.  Οπότε το κόστος σπουδών θα είναι και πάλι δυσθεώρητο κι ανάλογο των σπουδών στο εξωτερικό».

Κλείνοντας την ομιλία του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο πρόεδρος του κόμματος «NIKH» έριξε τη «βόμβα»: «Έτσι η ελληνική επαρχία θα συνεχίσει να ερημώνει. Μονάχα μια ακριτική περιοχή θα φυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Ξέρετε γιατί;. Διότι εκεί δεν θα διδάσκεται ελληνική παιδεία αλλά τουρκική προπαγάνδα. Σας το λέμε ξεκάθαρα και καταγγέλλουμε την ανθελληνική προπαγάνδα της κυβέρνησης, ενώπιον του ελληνικού λαού. Ένας από τα πρώτα ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης που θα ιδρυθούν στην Ελλάδα θα είναι το ινστιτούτο “Γιουνούς Εμρέ”. Το γνωρίζουμε καλά γιατί ευτυχώς έχουμε τούρκους μαρτυριάρηδες που αποκαλύπτουν όσα κρύβει η κυβέρνησή σας. Την ίδρυση του τουρκικού ιδιωτικού πανεπιστημίου την είχε εξαγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.  Σκοπός του “Γιουνούς Εμρέ” που αποτελεί ένα καθαρά ερντογανικό ίδρυμα (σ.σ. διαθέτει παραρτήματα σε 42 χώρες) είναι η πολιτισμική εισβολή και η άσκηση επιρροής σε ξένα κράτη. Επομένως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ανοίγει διάπλατη κερκόπορτα για τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν.

Έτσι μετά το εθνικό έγκλημα της αναγνώρισης κέντρου της ψευτομακεδονικής γλώσσας η κυβέρνησή σας ανοίγει πόρτα και για τουρκικά πανεπιστήμια που θα μπολιάσουν την τουρκική παιδεία στη μειονότητα. Δεν έχετε αφήσει σημείο της πατρίδας μας που να μην έχετε ξεπουλήσει στον αλυτρωτισμό των γειτόνων».

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός: «Kερκόπορτα στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.