Ζαρούλια Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής απλά πάγωσε την έκδοση πράξης ανάληψης καθηκόντων

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου δεν προχωράει. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ανακληθεί ο διορισμός της χρυσαυγίτισσας Ελένη Ζαρούλια, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την πράξη ανάληψης καθηκόντων για την Ελένη Ζαρούλια.

«Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων» μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την ερχόμενη Τετάρτη.

Παράλληλα προανήγγειλε και την τροποποίηση του Κανονισμού.

Χρυσή Αυγή – Ελένη Ζαρούλια: Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου διορίστηκε στη Βουλή…

Η ανακοίνωση Τασούλα

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο διορισμός προκάλεσε την αντίδραση όλων σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επικοινωνιακό damage control”».

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη».

«Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κας Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

«Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας, ή επικροτεί την απόφασή του».

Η απόφαση για τον διορισμό

Η απόφαση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως εξής:

«ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με την υπ΄ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, Α΄ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (Α.Δ.Τ.: ΑΜ 225834), με το 7ο Μ.Κ. όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΥΕ κατηγορίας του ν.4354/2015 (Α΄ 176), όπως ισχύει.

(Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής:10752/7312/24-9-2020).

(Αριθμ. βεβ. εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυ ναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 4582124115/23-09-2020).

Ο Πρόεδρος της Βουλής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ».

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime