ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οι αλλαγές στον εκλογικό χάρτη που έφερε η απογραφή – Η επικρατέστερη ημερομηνία για κάλπες

Αυτές είναι οι αλλαγές στον εκλογικό χάρτη που προέκυψαν μετά την απογραφή πληθυσμού
Εκλογές 2023: Οι αλλαγές στον εκλογικό χάρτη που έφερε η απογραφή - Η επικρατέστερη ημερομηνία για κάλπες είναι η 9η Απριλίου 2023.

Εκλογές 2023: Νέα δεδομένα έφερε στον εκλογικό χάρτη η απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το 2021. Μάλιστα με δεδομένο ότι μέσα στο νέο έτος θα έχουμε Εθνικές εκλογές, οι αλλαγές αυτές αποκτούν ξεχωριστή σημασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, επικρατέστερη ημέρα προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές 2023, είναι η 9η Απριλίου. Αυτό προέκυψε μετά την πρωτοβουλία να επισπεύσει την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά ένα μήνα.

Προς το παρόν τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο το γεγονός ότι τότε πέφτει η «Κυριακή των Βαΐων», ενισχύει το «σενάριο» αυτό.

Όποτε όμως κι αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν, αυτό θα γίνει με τα νέα δεδομένα του εκλογικού χάρτη. Οπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε διαφοροποίηση σε 14 εκλογικές περιφέρειες.

Η πιο «κερδισμένη» είναι η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής καθώς παίρνει συν 2 έδρες. Από εκεί και πέρα από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών, καθώς και η Α περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές περιφέρειες της Α’ Αθηνών, της Α’ Πειραιώς, της Άρτας, της Κοζάνης, της Μαγνησίας, των Σερρών, της Φθιώτιδας, της Θεσπρωτίας και της Καστοριάς.

Μάλιστα οι δυο τελευταίες περιφέρειες καθίστανται και μονοεδρικές.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ για τις εκλογές 2023 και το ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ