ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε πρώτος στον πρώτο γύρο της διαδικασίας, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έκοψε το νήμα μπροστά από τον Ανδρέα Λοβέρδο
Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε πρώτος στον πρώτο γύρο της διαδικασίας, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου κατέλαβε κι επίσημα τη δεύτερη θέση ενόψει του δευτέρου γύρου.

Το σύνολο των ψηφισάντων στις Εκλογές – ΚΙΝΑΛ ήταν 267.967. Με καταμετρημένο το 91,77% (245.921) αυτού του συνόλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 90.250 και 36,96%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε με 67.938 και 27,82%.

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τρίτη θέση με 63.553 και 26,03%.

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,25% και 7930 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και 7233 ψήφους και ο Παύλος Γερουλάνος 2,98% και 7274.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξέχασε τη Φώφη Γεννηματά και είπε τα εξής, ενώπιον των δημοσιογράφων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν σήμερα και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία.

Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου με τους οποίους δώσαμε ένα αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια και ενότητα.

Η ενότητα είναι βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή της προσπάθειας είπα ότι είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανα.

Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Μάλιστα, πριν και μετά τις δηλώσεις, οι παρευρισκόμενοι φώναξαν το παλιό σύνθημα: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, έστειλε το μήνυμα εν όψει της επόμενης Κυριακής:

«Πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών. Όσοι μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη τους συμμετοχή αποφασίζουν για την τύχη της παράταξής μας.

Την πορεία και το μέλλον της. Την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>