Ελληνικά F16: Δύσκολη μέρα η Τρίτη για τους επιτελείς στην υπηρεσία ελέγχου των δεδομένων των τουρκικών ραντάρ στην Άγκυρα. Τα δύο ελληνικά F 16 που έφτασαν με άνεση στην Κύπρο για την άσκηση EYNOMIA εξέθεσαν τους αρμοδίους των τουρκικών υπηρεσιών ελέγχου των δεδομένων που συλλέγονται από τα ραντάρ της Τουρκίας αφού το έμαθαν από τα...

Ελληνικά F16: Δύσκολη μέρα η Τρίτη για τους επιτελείς στην υπηρεσία ελέγχου των δεδομένων των τουρκικών ραντάρ στην Άγκυρα.

Τα δύο ελληνικά F 16 που έφτασαν με άνεση στην Κύπρο για την άσκηση EYNOMIA εξέθεσαν τους αρμοδίους των τουρκικών υπηρεσιών ελέγχου των δεδομένων που συλλέγονται από τα ραντάρ της Τουρκίας αφού το έμαθαν από τα σάιτ.

Η Τουρκία δεν έχει μία συστοιχία ραντάρ. Άλλα ραντάρ παρακολουθούν το Αιγαίο, άλλα την Ανατολική Μεσόγειο κ.ο.κ.

Κανένας σήμερα από την τουρκική πλευρά δεν πήρε χαμπάρι ότι δύο ελληνικά F 16 διέσχισαν όλη την Ανατολική Μεσόγειο για να προσγειωθούν στην Πάφο, ώστε να συμμετάσχουν σε άσκηση.

Άνθρωποι που έχουν γνώση προσώπων και καταστάσεων στην Τουρκία έλεγαν πως ήταν σαν να άκουγαν τις φωνές πίσω από τις κλειστές πόρτες να αντηχούν δυνατά.

Ήταν ένα στοίχημα για την τουρκική αεράμυνα να μην πιαστεί στον ύπνο.

Αυτό που ήθελαν οι Τούρκοι ήταν να αναχαιτίσουν τα ελληνικά F 16, δείχνοντας ποιος… διαφεντεύει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ήξεραν ότι θα προσπαθήσουν οι Έλληνες να περάσουν στην Κύπρο. Και τους περίμεναν με… ανοιχτές αγκάλες. Όμως τζίφος. Για άλλη μία φορά.

Τελικά είδαν ποιοι διαφεντεύουν τη Μεσόγειο. Και δεν δεν ήταν αυτοί.

Σκυθρωπά πρόσωπα, χείλη σφιγμένα και έντονος εκνευρισμός ζωγραφισμένος στα πρόσωπα των Τούρκων επιτελαρχών πρόδιδε τι προηγήθηκε.

Ένα βασικό πρόβλημα που έχουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι ο φόβος της φυλακής από το καθεστώς Ερντογάν.

Μπορεί προς τα έξω να δείχνουν αγάπη επιπέδου… Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως γνωρίζουν πως με την πρώτη… στραβή η κατηγορία του γκιουλενιστή κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.

Ήδη πήρε μια γεύση ο πλοίαρχος του Κεμαλ Ρεις, o οποίος μετά την επακούμβηση από την φρεγάτα Λήμνος και την τρύπα στο καμάρι του τούρκικου πολεμικού ναυτικού διαπίστωσε πως με δημοσιεύσεις στους λογαριασμούς τους στο Twitter κάποιοι παλιού του συνεργάτες αποκάλυπταν πως ήταν φανερά Κεμαλιστής, δηλαδή κατά τον Ερντογάν προδότης που έκοψε την πρόσβαση της Τουρκίας στην θάλασσα με την Συνθήκη της Λοζάνης.

Να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη φορά (σ.σ. που το έμαθαν) που την πατάνε έτσι οι Τούρκοι.