Ενεργειακή Αποθήκευση: Η Κυβέρνηση της ΝΔ πριμοδοτεί τους μεγάλους εις βάρος των μικρομεσαίων!

Η ρότα που έχει χαράξει η Κυβέρνηση απέναντι σε μικρούς και μεσαίους, βρίσκει έμπρακτα αντίθετες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Σ.Δ.Σ.Α.Ε.

Ενεργειακή Αποθήκευση: Τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση της ΝΔ στην ομότιμη συμμετοχή σε χρηματοδοτήσεις/διασυνδέσεις μικρών και μεσαίων έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και του Συνδέσμου Διαχειριστών Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας, συζήτησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μέσω τηλεδιάσκεψης από Θεσσαλονίκη και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας από τα γραφεία του κόμματος στην Βουλή, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαχειριστών Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας (Σ.Δ.Σ.Α.Ε.) ενόψει και του επικείμενου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νομοθετικό πλαίσιο αποθήκευσης ενέργειας και τις αδειοδοτήσεις έργων Α.Π.Ε..

Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., κ. Λουκά Λαλιώτη, και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας, κ. Γεώργιο Θεοδωράκη Γενικό Γραμματέα του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., κ. Βασίλειο Πουλόπουλο Ταμία του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., κα  Ακριβή Λέκα Σύμβουλο σε Περιβαλλοντικά θέματα του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., Ε.ΔΙ.Π., Τομέας Γεωγραφίας & Περιφ. Σχεδιασμού ΣΑΤΜ-ΜΓ Ε.Μ.Π.   και κ. Γεώργιο Μεντή Νομικό Σύμβουλο του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση στην ομότιμη συμμετοχή στις χρηματοδοτήσεις και τις διασυνδέσεις μικρών και μεσαίων έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας.

Ενεργειακή Αποθήκευση: Η Κυβέρνηση της ΝΔ πριμοδοτεί τους μεγάλους εις βάρος των μικρομεσαίων!

Από την πλευρά τους ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Γραμματέας Χάρης Δούκας σημείωσαν ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης όσο και όλα τα στελέχη του Κινήματος έχουν κάνει σημαία τους την ενεργειακή δημοκρατία και την προτεραιότητα που πρέπει να έχει η αποκεντρωμένη παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας με οικιακά και μικρομεσαία έργα από ΑΠΕ, έναντι των μεγάλων «φαραωνικών» έργων που για μια ακόμα φορά προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Τόνισαν επίσης ότι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Σχέδιο Ελλάδα 2.0.) πρέπει να αλλάξει άμεσα ώστε να ανακατευθυνθούν πόροι και να μην πάνε μόνο σε 2-3 μεγάλους παίκτες της αγοράς, αλλά να υπάρξει διάχυση των πόρων σε περισσότερους, όπως γίνεται και στην Γερμανία, κάτι που ζητά επίμονα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα, και οι δυο πλευρές σημείωσαν τον κομβικό ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και σε αυτό το ζήτημα ώστε να αναθεωρηθούν υπάρχουσες μελέτες και προτάσεις προκειμένου να μην υπάρχουν τεχνητά εμπόδια στην ανάπτυξη και στήριξη μικρών και μεσαίων έργων αποθήκευσης από ένα νοικοκυριό, μια βιοτεχνία ή ένα ξενοδοχείο. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Αρβανιτίδης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σχετική παρέμβαση προς την ΡΑΕ.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θανάσης Ζαννιάς».