Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Ερντογάν: Μέτρησε λάθος ακόμα και την τουρκική ακτογραμμή

Διονύσης Αντωνέλλος
Ερντογάν: Μέτρησε λάθος ακόμα και την τουρκική ακτογραμμή

Ερντογάν: Η τουρκική προπαγάνδα ξεπερνάει κάθε… λογική και διεθνές μέσο. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο ,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία διαθέτει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Μεσόγειο και έτσι «δεν μπορεί να περιοριστεί στις ακτές της». Μάλιστα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναπαρήγαγε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Mε μία απλή ματιά στην Wikipedia και το σάιτ...

Ερντογάν: Η τουρκική προπαγάνδα ξεπερνάει κάθε… λογική και διεθνές μέσο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο ,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία διαθέτει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Μεσόγειο και έτσι «δεν μπορεί να περιοριστεί στις ακτές της».

Μάλιστα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναπαρήγαγε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Mε μία απλή ματιά στην Wikipedia και το σάιτ της Ε.Ε. βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει ακτογραμμές 13.676 χλμ (σ.σ. η Ε.Ε. ανεβάζει την ακτογραμμή κατά 4 χλμ στα 13.780) και βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως ενώ η Τουρκία με 7.200 χλμ ακτογραμμή βρίσκεται στην 18η θέση παγκοσμίως.

Αλλά και σύμφωνα με την γνωστή αμερικανική CIA (σ.σ. την CIA World Factbook) η συνολική ακτογραμμή της Ελλάδας είναι 13.676 χλμ.

Το γερμανικό citypopulation.de ρίχνει την Τουρκία στην 19η θέση με 18η της Δανία με 7.314 χλμ ακτογραμμής.

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia ανεβάζει την συνολική ακτογραμμή της Τουρκίας στα 8.372 χλμ (σ.σ. η ακτογραμμή της Τουρκίας στην Μεσόγειο είναι σύμφωνα με τους Αμερικάνος 1.577 χλμ και στο Αιγαίο 2.805 χλμ.), πάλι όμως πολύ κάτω από την συνολική ελληνική ακτογραμμή των 13.676 χλμ. όπως την μετράει η επίσης αμερικανική CIA.

Επαναλαμβάνουμε. Μιλάμε για όλη την ακτογραμμή της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες που έχει ακτές. Δηλαδή, συνολικά οι ακτογραμμή της Τουρκίας είναι αν πάρουμε την αισιόδοξη άποψη των Αμερικάνων 8.372 χλμ ενώ της Ελλάδας 13.676 χλμ.

Και πραγματικά το μόνο που μπορεί να διερωτηθεί κανείς είναι η απλή ερώτηση των νέων. «Τι φάση;».

Εκτός αν απευθύνεται στα βάθη της Τουρκίας οπότε… πάσο.

Δημοφιλη Αρθρα