Ερντογάν: Προκλητικός ξανά, απάντησε η Κύπρος (vid)


Κώστας Παπαδόπουλος

Ερντογάν: Προκλητικός ξανά, απάντησε η Κύπρος (vid)


Στα Κατεχόμενα βρέθηκε από το Σάββατο ο Τσαβούσογλου να ετοιμάσει το… έδαφος για την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν!

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έχει ανακοινώσει πως θα δώσει το «παρών» στα Κατεχόμενα για τον… εορτασμό των 37 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στα Βαρώσια.

Κάτι για το οποίο η Κύπρος αντιδρά, τονίζοντας πως η στάση αυτή του Ερντογάν είναι μία ακόμη πρόκληση. Σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει:

«Η παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας στους εορτασμούς για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αλλά και η επίσκεψη του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αποτελούν μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789.

Ταυτόχρονα, υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα, οι ενέργειες αυτές προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταγγείλει με επιστολές του τις ενέργειες της Τουρκίας και του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, τόσο προς τον ΓΓ των ΗΕ όσο και προς τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ, ενώ οι προκλήσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όπου η ΕΕ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων».

Κεν Μπάρλοου στο Sportime: «Λησμονώ εκείνον τον τιτάνα ΠΑΟΚ»

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime


Sportime Extras