Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ένα πρόσωπο υπερκομματικό αφού υπήρξε και Υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όμως, πριν από δυόμιση χρόνια, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, είχε παραλληλιστεί με τον χουντικό Γρηγόρη Σπαντιδάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!!

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ένα πρόσωπο υπερκομματικό αφού υπήρξε και Υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, ο Ναύαρχος Αποστολάκης είχε αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Και ο νυν πρωθυπουργός, σε μια ατυχή προσπάθεια να κάνει… αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, είχε υποπέσει σε ένα ατόπημα. Το οποίο μερικώς μάζεψε στη συνέχεια.

Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός είχε αντιδράσει επειδή ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν εν ενεργεία αξιωματικός του Ναυτικού! Κι ατυχώς είχε αναφέρει ότι τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν επί… δικτατορίας Παπαδόπουλου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε  δώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ομιλίας του και στο πλαίσιο της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης τόνισε τα εξής για τον κ.Αποστολάκη κι απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Να φύγει και το σχετικό βίντεο, παρακαλώ

«Ακούστε το εσείς που δήθεν έχετε δημοκρατικές ευαισθησίες. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν την 21η Απριλίου 1967»- Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ακόμα ενεργός στο Στρατό και ο Αλέξης Τσίπρας, αντέδρασε έντονα: «Δε σας επιτρέπω να προσβάλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει με αίσθηση ευθύνης τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Δημοκρατία. Είναι ντροπή να προσβάλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδιπλώθηκε: «Ο κύριος Αποστολάκης έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχθηκε την πρότασή σας. Είπα ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε υπουργός ήταν ο Σπαντιδάκης. Και το ανέφερα γιατί καμία Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε το διαχωρισμό στρατού- πολιτικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τέλος τονίζοντας ότι «αποδέχεται τη μερική αποκατάσταση όσων είπε ο κύριος Μητσοτάκης»

Για να καταλάβουμε πόσο… βαρύ ήταν εκείνο που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ας κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

Ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ήταν Αρχηγός του ΓΕΣ όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Πριν τους Συνταγματάρχες, σχεδίαζε εκείνος πραξικόπημα με τους Στρατηγούς και θα έκανε την εισήγηση στον Βασιλιά. Άλλωστε ήταν φιλοβασιλικός.

Μετά την επικράτηση των πραξικοπηματιών, ο Γιώργος Παπαδόπουλος τον πρότεινε για πρωθυπουργό, κάτι που αρνήθηκε ο Βασιλιάς προκειμένου να μην υπάρξει… παραλληλισμός με το στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας.

Ορίστηκε πρωθυπουργός ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Κόλλιας. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, Αρχηγός του ΓΕΣ. Γι’ αυτό και είχε κάνει εκείνον τον ατυχή (κατά γενική ομολογία) παραλληλισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.