Γεωργιάδης: «Ήξερα ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά, δεν γινόταν να το πω» (vid)

Όπως αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega ήταν ενήμερος, για την αυστηροποίηση του lockdown, τα οποία ανακοίνωσε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου (2/1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα, τονίζοντας πως γνώριζε την απόφαση που είχε ληφθεί για αυστηρότερο lockdown.

Όπως αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega ήταν ενήμερος, για την αυστηροποίηση του lockdown, τα οποία ανακοίνωσε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου (2/1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν οι δηλώσεις του χτες το πρωί, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς σε ζώνες, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε το αυστηρότερο lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντουμπάι: Κανένα πρόστιμο στους διάσημους – Τι ισχύει!

«Εγώ όταν ρωτήθηκα χτες είπα ότι πρώτο μας μέλημα είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα της πανδημίας. Αφού αποφύγουμε το τρίτο κύμα θα δούμε όλα τα άλλα θέματα, και το άνοιγμα σε ζώνες είναι ένα πιθανό σενάριο. Ήξερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά. Δε γινόταν να το ανακοινώσουμε νωρίτερα γιατί θα έβγαιναν όλοι στους δρόμους. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Τα έχουμε πάει πολύ καλά σε πρωτοφανείς συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του τρίτου κύματος στην Ευρώπη που είναι φρικτή. Έχει υψηλό ρυθμό μεταδοτικότητας. Όποιος δεν προσέξει, και κινηθεί γρηγορότερα από ό,τι πρέπει θα το πληρώσει με νεκρούς. Άρα εμείς σε συνεργασία με τους ειδικούς είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε περαιτέρω μείωση του ιού. Αν πέσει ο ιός παρακάτω θα έχουμε το χρόνο να ανοίξουμε με πιο φυσιολογικό τρόπο τη ζωή μας μέσα στο χειμώνα. Σε μία εβδομάδα που ο τζίρος είναι παραδοσιακά χαμηλός, με ήδη μέσα αργία, πάμε να κλείσουμε για να μειώσουμε τον ιό και να πάμε παρακάτω», επισήμανε.

Σχετικά με το click away και το αν απέδωσε ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: Με το click away κάποια καταστήματα πήγαν πολύ καλά, όπως τα παιχνίδια, αυτά που είχαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και είδη δώρων. Τα συνοικιακά καταστήματα ρούχων πήγαν αρκετά καλά. Οι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι δεν δούλεψαν καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στα καταστήματα της γειτονιάς τους. Οι μεγάλες αλυσίδες ρούχων δεν έκαναν παράδοση εκτός. Το click away έσωσε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, παρά τη γκρίνια. Έχουμε και σχέδιο και πρόγραμμα και γνώση του πώς πηγαίνουμε».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως αυτό θα γίνει από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου: «Στις 11/01, εφόσον όλα πάνε καλά και συμπιέσουμε την πανδημία προς τα κάτω, θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν εχθές, δηλαδή με click away κλπ. Θα συζητήσουμε μες στη βδομάδα με τους ειδικούς για το αν θα μπορέσουμε να πάμε σε πιο χαλαρά μέτρα. Όπως τις ζώνες που ανέφερα, ή να δούμε πώς θα μπορούμε να δουλέψουμε με ραντεβού σε κάποια καταστήματα. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να βάλουμε λίγο πλάτη αυτή τη βδομάδα. Όλα τα καταστήματα που κλείσαμε δε θα πληρώσουν ενοίκιο τον Ιανουάριο»