Ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου - Η δήλωσή του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά την αναγκαστική απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην «κατέβει» στις εκλογές.

H Φώφη Γεννηματά έκανε σχετική ανάρτηση για την επιδείνωση της υγείας της και τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Η ίδια γνωστοποίησε πως αδυνατεί να είναι επικεφαλής του κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προϊδεάσει για αυτή την «αλλαγή σελίδας» στο κόμμα, μέσα από τα social media. Στην ουσία με την ανάρτησή του προανήγγειλε την πρόθεσή του για υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Πλέον, έκανε επίσημη την υποψηφιότητά του.

Θυμίζουμε πως ο πρώην πρωθυπουργός, εκτός από τα δύο χρόνια που πέρασε στην πρωθυπουργία της χώρας, έχει υπάρξει παλιότερα υπουργός Εξωτερικών αλλά και Παιδείας, υφυπουργός Πολιτισμού και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Να σημειωθεί πως πριν την επίσημη ανακοίνωση ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννημετά. Η ίδια του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως είχε κάνει και με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου: 

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.
Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».