Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Γλυκά Νερά

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ξανά και ξανά πως «αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει», παρά το ότι έγινε στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ξανά και ξανά πως «αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει».

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μίλησε για όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα και τα περιστατικά της εγκληματικότητας που υπάρχουν, με κυρίαρχο αυτό στα Γλυκά Νερά.

Αυτό που τόνισε εμφατικά ξανά και ξανά, είναι πως «δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας», ζητώντας να μη συγχέεται η εγκληματικότητα με την εγκληματοφοβία η οποία αυξήθηκε για λόγους συγκυριακούς, αλλά και «η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».

«Εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση. Από 10 έως 40%. Στην Αθήνα και στην Επικράτεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια διερωτήθηκε πως: «Τι υπάρχει όμως, τι υπήρξε και πυροδότησε φόβο κι ανησυχία; Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων. Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει, όσο κι αν ανησυχεί είναι μοναδικό».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έκανε τίποτα για την αστυνομία όσο κυβερνούσε. «Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ με θεσμούς, λες κι ήρθατε από φεγγάρι, 5 χρόνια κυβερνούσατε, δεν έχω δει να κάνατε κάτι, δεν κάνατε τίποτα, δεν αγοράσατε ούτε ένα αυτοκίνητο, ούτε ένα αλεξίσφαιρο, μην παριστάνετε λοιπόν, τους ανήξερους… είναι ένα διεθνές πρόβλημα και για να μην επηρεάζουν θεσμούς πρέπει να πάρουμε μέτρα, για αυτό πήγα εισαγγελέα Αρείου Πάγου», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε ξένο DNA πάνω στη Καρολάιν

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε κομμωτή και να βγαίνει η εκπομπή του από τις φυλακές!

Δολοφονία Αγία Βαρβάρα: Ψάχνουν τον σύζυγο της 64χρονης