Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσεξε πολύ καλά που θα καθίσει κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αγαπάει πολύ τη γάτα της, την Καλυψώ! Η οποία πλέον έχει κι επίσημα τον τίτλο της πρώτης γάτας της Ελλάδας αφού έγινε πρώτη μούρη: Σε μαξιλαράκι

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσεξε πολύ καλά που θα καθίσει κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Θα μπορούσε να προσβληθεί άλλωστε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αν ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, ακουμπούσε τον… αυτό του, επάνω στο μαξιλαράκι. Διότι δε μιλάμε για όποιο κι όποιο μαξιλαράκι. Αλλά για εκείνο που έχει κεντημένη τη γάτα της Προέδρου. Την Καλυψώ.

Η Πρόεδρος λατρεύει τη γάτα της η οποία περιδιαβαίνει μάλιστα ελεύθερη τους διαδρόμους. Όμορφο είναι αυτό. Όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) αγαπάμε τα ζώα μας κι έχουμε ευαισθησία σε αυτά…  Η υπογράφουσα έχει τρεις γάτες στο σπίτι της. Η μια, μάλιστα, είναι τυφλή από το ένα μάτι.

Τις έχω και φωτογραφίες, μάλιστα τις έχω κάνει και print σε μια μπλούζα. Με μια υποσημείωση: Όταν πάω σε μια επίσημη τελετή ή όταν εκπροσωπώ κάπου την εταιρεία που εργάζομαι, δε φοράω τη μπλούζα με τις γάτες.

Θα μου πείτε ότι η Καλυψώ είναι η πρώτη γάτα της Ελλάδας. ΟΚ… Καλά να είναι το γατάκι και να έχει μια όμορφη ζωή.

Όμως αναρωτιέμαι (όπως κι εσείς φαντάζομαι) πως είναι δυνατόν σε χώρους που χρησιμοποιούνται για το θεσμικό ρόλο της ΠτΔ να βλέπουμε… κεντητά γατάκια! Μιλάμε για το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι για το κουκλόσπιτο της Μπάρμπι.

Είναι διαφορετικό να το έχεις στον προσωπικό σου χώρο, παρά στο γραφείο όπου φιλοξενείται κι εργάζεται η πρώτη πολίτης της χώρας. Δεν είναι θέμα συντηρητισμού, αλλά ρεαλισμού.

Όπως έγινε γνωστό, το μαξιλαράκι είναι το δώρο που της έκαναν από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της.