Βουλή πρόταση δυσπιστίας

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σε υψηλούς τόνους ειδικά όταν στο βήμα ανέβηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ πρόκειται για τριήμερη συνεδρίαση που διήρκεσε συνολικά 35 ώρες. Ωστόσο, η πρόταση μομφής...

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σε υψηλούς τόνους ειδικά όταν στο βήμα ανέβηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ πρόκειται για τριήμερη συνεδρίαση που διήρκεσε συνολικά 35 ώρες.

Ωστόσο, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, καταψηφίστηκε με 158 «όχι» έναντι 133 «ναι».

Συνολικά, 291 βουλευτές ήταν παρόντες στη συζήτηση και την ψηφοφορία, μετά την αποχώρηση του ΜέΡΑ 25.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές.

Σταϊκούρας: Κ. Τσίπρα διαφέρουμε σε άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, νταλκάς σας είναι πως θα πτωχεύσουν οι Έλληνες»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μετατρέπεται σε μπούμερανγκ η πρόταση δυσπιστίας

Βαρουφάκης: Συνέργεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ 25 αποχωρεί από τη διαδικασία

Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη και υπουργούς του