Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων o Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνησή του έκανε κάποια λάθη όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ως παράδειγμα έφερε το θέμα ΜΜΜ στα οποία συχνά παρατηρήθηκε συγχρωτισμός πολιτών.

Αναλτικά η απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα των ευθυνών της Κυβέρνησης:

«Ασφαλώς υπάρχει κυβερνητική ευθύνη, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Ασφαλώς έχουν γίνει και λάθη που έχουμε αναγνωρίσει και έχουμε σπεύσει να διορθώσουμε. Πολλές φορές έχουμε δεχθεί κριτική από την αντιπολίτευση, που είναι ανυπόστατη. Για παράδειγμα τα μέσα μεταφοράς. Από τα πρώτα πράγματα που μας είπαν οι ειδικοί, είναι ότι πρέπει να τα ενισχύσουμε. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι καλύτερο, αλλά δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό, να “γεννήσουμε” περισσότερα λεωφορεία;» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Παντού στον κόσμο παρατηρείται συνωστισμός στις ώρες αιχμής και γι’ αυτό οι μάσκες είναι τόσο σημαντικές. Γι’ αυτό και υλοποιούμε μέτρα όπως το κυλιόμενο ωράριο» συνέχισε. «Το ένα λάθος, που ίσως ήταν αναμενόμενο, ήταν ο συνολικός εφησυχασμός ότι αυτό πέρασε. Όλοι μας ψυχολογικά θέλαμε να πιστεύουμε ότι είχαμε τελειώσει με αυτόν τον εφιάλτη. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την αντίδραση μετά το δεύτερο lockdown», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πηγαίνουμε καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκες χώρες, παρότι είχε προβλήματα το σύστημα Υγείας. Ο ΕΟΔΥ δεν έχει καμία σχέση με το παλαιό ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει κάνει άλματα στα ζητήματα του χειρισμού αυτής της κρίσης. Θα πιέζω για να γινόμαστε καλύτεροι, γιατί θα σώσουμε περισσότερες ζωές. Όπου έχει γίνει λάθος, εγώ πρώτος θα αναλάβω την ευθύνη» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μητσοτάκης: «Επίδομα 800 ευρώ αντί 534 ευρώ για εκείνους που είναι σε αναστολή εργασίας»