Τελικά Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Τελικά ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η έντονη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τον κ. Αποστολάκη να στο να κάνει πίσω και να μην αποτελέσει τελικά μέλος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Ευάγγελος Αποστολάκης υπήρξε υπουργός Άμυνας επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα» είπε ο Αποστολάκης, που ανακοινώθηκε για Υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Και συμπλήρωσε μιλώντας στο eidisis.gr: «Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Αποστολάκης: Το παρασκήνιο της άρνησης

Αρκετό παρασκήνιο έχει η άρνηση τελικά του Αποστολάκη στο να αναλάβει αναπληρωτής Υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να του είπαν πως «… η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί συναίνεση, αλλά εξαγορά».

Χαρακτηριστική άλλωστε η σχετική αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Αποστολάκη, νωρίτερα, πριν την άρνηση του τελευταίου  «Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με την πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η νέα Κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Το Twitter πήρε φωτιά, αυτά ειναι τα κορυφαία tweets