Ο μίνι ανασχηματισμός που αποφάσισε η κυβέρνηση αφήνει εντελώς εκτός κάδρου τους κύριους υπεύθυνους για τις καταστροφές των πυρκαγιών.

Ο μίνι ανασχηματισμός που αποφάσισε η κυβέρνηση, αφήνει εντελώς εκτός κάδρου τους κύριους υπεύθυνους της τεράστιας καταστροφής που γνώρισε η Ελλάδα.

Μίνι ανασχηματισμός: Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, δεν έδειξε ούτε ίχνος ουσιαστικής αυτοκριτικής. Η όλη στάση του απέναντι στους πολίτες, δεν συμβάδιζε καθόλου με τη «συγγνώμη» που επανέλαβε και μάλιστα την χαρακτήρισε και… «πολιτική πράξη». Ήταν μια συγγνώμη καθαρά για τα προσχήματα.

Όπως επίσης για τα προσχήματα και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, είναι και ο μίνι ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός σήμερα, που αφήνει εντελώς εκτός κάδρου τους κύριους υπεύθυνους για την τεράστια καταστροφή των πυρκαγιών.

Τις μεγαλύτερες ευθύνες ασφαλώς φέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ως κύριος υπεύθυνος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών άλλα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που εποπτεύει τα σώματα ασφαλείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έως τώρα με τους λόγους του και με τις πράξεις του, καλύπτει πλήρως και τους δύο αυτούς πολιτικούς, που ευθύνονται άμεσα για τη κατάσταση μιας χώρας που έμεινε στο έλεος της φωτιάς για 8 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο αρνείται να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει, άλλα παρουσιάστηκε… σίγουρος πως θα εξαντλήσει την τετραετία, καθώς -όπως είπε- οι πρόωρες εκλογές θα ήταν ένδειξη…  «αδυναμίας» και επανέλαβε τις αοριστίες περί «απόδοσης ευθυνών» που θα γίνει «αργότερα, με καθαρό μυαλό».

Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο λοιπόν, να σχολιάζεται δυσμενώς στο διαδίκτυο αυτός ο εντελώς ανούσιος μίνι ανασχηματισμός. Είναι εξοργιστικό πως η επιτελική τραγωδία που συντελέστηκε στην Ελλάδα και άφησε πίσω της ερείπια και αποκαΐδια, παραμένει αδικαίωτη, όχι μόνο στο ουσιαστικό κομμάτι των πράξεων (με ανάληψη ευθυνών, παραιτήσεις, μετακινήσεις κλπ), άλλα ακόμα και στο κομμάτι των λόγων, το επικοινωνιακό.

Η κυβέρνηση έως τώρα εμφανίζει ένα επικοινωνιακό προφίλ πως όλα έγιναν καμωμένα καλώς, πως έγινε ό, τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, και πως δεν πρέπει να δίνουμε τόσο σημασία στο τι καταστράφηκε, άλλα στο τι… διασώθηκε!

Οι μίνι ανασχηματισμοί και τα επαναλαμβανόμενα επικοινωνιακά τερτίπια, δεν πείθουν απολύτως κανέναν όσο δεν θίγεται η ουσία του θέματος.

Είναι τόσο καταφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για το επικοινωνιακό κομμάτι και τη βιτρίνα, που μετά από μια τέτοια βιβλική καταστροφή, αντί να απομακρυνθεί ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης, απομακρύνθηκε η… κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη! Αντικαταστάθηκε από τον έως σήμερα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Οικονόμου.

Μιλάμε για την τρίτη κατά σειρά αλλαγή κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά τον Στέλιο Πέτσα και τον Χρήστο Ταραντίλη ο οποίος παραιτήθηκε.

Μίνι ανασχηματισμός – maxi εμπαιγμός του λαού λοιπόν, με εσωτερικές αλλαγές της κυβέρνησης που δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Οι αλλαγές του μίνι ανασχηματισμού

Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.