Κυβέρνηση: Στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη! «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης»


Λευτέρης Παυλίδης

Κυβέρνηση: Στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη! «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης»


«Δεν υπάρχει θέμα Μενδώνη», τονίζουν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με το ethnos.gr, σε ό,τι αφορά στις πιέσεις από τον κόσμο του Πολιτισμού για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη μετά το σκάνδαλο Λιγνάδη.

Η κυβέρνηση παραπέμπει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Εκεί, θα σταλεί το μήνυμα ότι η κυρία Μενδώνη παραμένει στο τιμόνι του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά τις φωνές που ακούστηκαν ακόμη και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περί παραίτησής της.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

H ίδια διευκρίνισε ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σημείωσε, όμως, ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως χαρακτηριστικά είπε.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, απάντησε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, αφού όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση να αφήσει την κυρία Μενδώνη στην θέση της.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η κυρία Μενδώνη πρέπει να αποχωρήσει από το Υπουργείο κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «συγκάλυψη». «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη. Λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του. Άλλωστε η κυρία Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ’ εντολήν του. Κατ’ εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη. Κατ’ εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις «φήμες» όπως έγραφε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras