ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μείζον θέμα για την πολιτική σκηνή του τόπου εξελίσσονται οι αποκαλύψεις του sportime για την επιδότηση της ΕΡΤ προς τους ανθρώπους που στηρίζουν την αλλαγή τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του Λ. Αυγενάκη

27 Οκτ 2020
Αθλητισμός

Για παραπάνω από έξι μήνες, από τον Μάιο, οι άνθρωποι των αθλητικών σωματείων στην κυριολεξία τρέχουν σαν τρελοί για να προλάβουν τις προθεσμίες και να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υφυπουργός της Λ. Αυγενάκης, προκειμένου να εγγράφουν στο νέο μητρώο.

Αυτός ο μαραθώνιος δεν έχει τελειώσει, αφού πολλές φορές είναι αντιμέτωποι με γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους καθυστερούν ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας.

Όλοι αυτοί δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε βολεμένοι. Όπως παράνομοι δεν είναι ούτε οι αθλητές οι αγώνες και οι διακρίσεις τους.

Είναι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, που εθελοντικά αφιερώνουν ώρες ατελείωτες, σπαταλούν κόπο και χρήμα, προκειμένου να μείνουν όρθια τα αθλητικά σωματεία, τα οποία έχουν μείνει αβοήθητα απ’ όλες τις κυβερνήσεις και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα σωματεία είναι αυτά που αναστενάζουν, για να πληρώσουν κάθε μήνα τους εργαζόμενους, τους προπονητές και να παρέχουν τα αυτονόητα στους αθλητές, ρουχισμό και μετακίνηση για τους αγώνες.

Τα σωματεία είναι αυτά που η ίδια η συμμετοχή των αθλητών τους στο πρωτάθλημα τα κάνει ενεργά, ζωντανά, με δικαίωμα λόγου και ψήφου και ας τους λείπει ένα πιστοποιητικό ή μια βεβαίωση.

Τα σωματεία είναι αυτά που ακόμα περιμένουν τα ψίχουλα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος και πρέπει να γίνεται τακτικά, όχι όμως για να γίνει μέσο αποκλεισμού και εκλογικής σκοπιμότητας.

Για αυτό και το ΚΚΕ επιμένει πως όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομοσπονδιών, απασχολώντας τον τελευταίο χρόνο εργαζόμενους να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Σκάνδαλο Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Ο Αυγενάκης είναι είτε αδιάβαστος είτε ψεύτης!