Ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, στη δευτερολογία του επί του αθλητικού νομοσχεδίου ζήτησε να πάρει θέση η κυβέρνηση για τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.

ΚΚΕ – Μανώλης Συντυχάκης: Οι τροπολογίες αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών ποδοσφαίρου πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ, την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του τακτικού προσωπικού των Αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και την κάλυψη θέσεων σε οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις σε Αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις.

Ο Μ. Συντυχάκης χαρακτήρισε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών ως «εξυπηρέτηση της κυβέρνησης στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου», επισημαίνοντας και τους κινδύνους για την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων που κρύβει η συμμετοχή των β’ ομάδων των ισχυρών του ποδοσφαίρου -που θα αγωνίζονται με επαγγελματίες- στις εθνικές κατηγορίες. Διάταξη την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ.

Επίσης, κατήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης για παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα σημαντικών δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Ενώ είπε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» στη διάταξη που αφορά το ασφαλιστικό των αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπακς: Ο Αντετοκούνμπο τους…τρέλανε-Σκίζουν τις μπλούζες τους για τον Γιάννη! (vid)

Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ενδεχόμενο η πώληση Σα, Σεμέδο και Καμαρά!

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Η ανάλυση στο Twitter που θα ζήλευε το εγκληματολογικό, αλλά πέρασε απαρατήρητη