Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της τάσσεται ηχηρά εναντίον της απόφασης για κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα από το ΚΚΕ. «Η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα, αποτελούν πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας»

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της τάσσεται ηχηρά εναντίον της απόφασης για κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Αναλυτικά:

«Η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», που κοινοποιείται αυτό το διάστημα, με επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, σ’ όλους τους Δήμους, καταγγέλλεται ως απαράδεκτη από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους φορείς τους και τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, με την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστα ψίχουλα χρηματοδότησης από την μεριά της ΓΓΑ .Την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν υποκριτικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του εκλεκτούς τους στην Τοπική Διοίκηση, ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη «πληρωμή με το αντίτιμο», «με το κεφάλι» δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι σήμαινε αυτό για τον μισθό των εργαζομένων.

Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, άλλα και τη συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των απόφοιτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα παραπάνω αποτελούν τρανή επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα, αποτελούν πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οδηγός και εδώ για την κυβέρνηση είναι η εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση.

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος, είναι δικαιολογημένες. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθεί πίσω αυτή η κατάπτυστη απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους, τους γονείς και τη νεολαία να την αντιπαλέψουν».

Διαβάστε επίσης:

Οικονομόπουλος – Τσιτσιπάς: Κι αν αμφισβητούσαν την ικανότητα της Κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων;

Ανεμβολίαστοι φοιτητές: Πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν στα Πανεπιστήμια – Σκέψη να μην είναι δωρεάν τα rapid tests!

Η Ασημίνα Ιγγλέζου κάνει γυμναστική μπροστά στο ψυγείο του σπιτιού της και «κολάζει» (vid)