ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ο Πλεύρης απειλεί ξανά – «Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς»

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί τίθενται εκτός κλινικών!
Κορονοϊός – Εμβόλια: Ο Πλεύρης απειλεί ξανά – «Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς»

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για άλλη μία φορά εξαπέλυσε απειλές, αυτή τη φορά για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς.

Οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί μένουν εκτός ιδιωτικών κλινικών όπως ανακοίνωσε ο άλλοτε βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ..

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι όπως στο ΕΣΥ, αντιστοίχως και οι ιδιώτες ιατροί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ εξετάζεται το ποιες (άλλες) συνέπειες θα υπάρχουν σε ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται: Δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει ασθενή, είπε ο υπουργός Υγείας.

Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, έκανε γνωστό πως θα τηρήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στους υγειονομικούς και είναι διατεθειμένος να τους παύσει από τα καθήκοντά τους λόγω εμβολίου!

«Θα έρθει τροπολογία την άλλη εβδομάδα που θα δίδει τη δυνατότητα και σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, με το που κάνουν το 1ο εμβόλιο, να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα», δήλωσε ενώ είπε ότι τα πρώτα στοιχεία από την 1η και 2α Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι υπάρχουν δηλώσεις για εμβολιασμό.

Ενημερώνοντας τη Βουλή για την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι πάνω από το 90% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, με ποσοστό εμβολιασμένων στο 60% του γενικού πληθυσμού, και στο 66% του ενήλικου πληθυσμού.

Οι ευάλωτες ομάδες είναι εμβολιασμένες, και αυτές προστατεύονται, και «εάν κάποιος πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν κάνουν κάτι, θα έπρεπε οι αναλογία (εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων) στις ΜΕΘ να είναι αντίστοιχη».

Σχετικά με τον αριθμό των υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή, ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 10.000 άτομα, αλλά με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουμε 6.412 αναστολές. Άρα έχουμε ένα ποσοστό που δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ με τη βοήθεια και των διατάξεων της σημερινής τροπολογίας. Για το ΕΚΑΒ, είπε ότι υπάρχουν 500 άτομα σε αναστολή (τα 400 είναι πληρώματα) σε σύνολο 4.800 απασχολούμενων.

Στην έντονη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραχωρούνται, με την σημερινή τροπολογία, υπηρεσίες του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, σχολίασε ότι σήμερα δεν συζητούν συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και όταν αυτές θα αποφασιστούν θα γίνουν με ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Τόνισε ότι εάν, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν ψηφιστούν οι διατάξεις της, θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του ΕΣΥ. Παρουσιάζοντας την τροπολογία είπε ότι δίνουν δυνατότητα (για τρεις μήνες) μετακινήσεων και πρόσληψης προσωπικού, για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες (διαγνωστικές εξετάσεις), και δυνατότητα στο ΕΚΑΒ, εάν υπάρξει πρόβλημα, να γίνουν διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Ο Πλεύρης απειλεί ξανά – «Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.