Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε σε συνέντευξή του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να κλείσει τα στόματα του κόσμου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην συνέντευξη του στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη αναφέρθηκε στην έντονη στιχομυθία, που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα έγιναν στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

«Μπορώ να καταλάβω και να εξηγήσω την ενόχληση του πρωθυπουργού όταν σε μία κηδεία, όπου πας να τιμήσεις έναν μεγάλο Έλληνα, έναν μεγάλο μουσικοσυνθέτη, τον Μίκη Θεοδωράκη εκεί ακούς συνθήματα και με αυτόν τον τρόπο, τα οποία και στο περιεχόμενό τους αλλά και στο σημείο, που λεγόντουσαν είναι καταδικαστέα», ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας αρχικά.

«Δεν τα καταδικάσατε όμως…», τον διέκοψε η Όλγα Τρέμη.

«Ε πώς, δε μιλήσαμε; Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος βγήκε αμέσως και μίλησε γι’ αυτά. Και για τη στιγμή, που ειπώθηκαν τα συνθήματα και για το περιεχόμενο των συνθημάτων εμείς δε συμφωνούμε και δεν είχαν και θέση ιδιαίτερα εκεί. Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος, το καταλαβαίνω και γω.

Αυτό, που δε δικαιολογείται είναι να ζητήσει ο κύριος Μητσοτάκης από το ΚΚΕ και προσωπικά από μένα να κλείσω τα στόματα αυτωνών, που δεν καταλαβαίνανε εκείνη τη στιγμή, των 30, 40, 50», πρόσθεσε.

«Τι να κάνουμε κύριε Κουτσούμπα, μας έχετε κακομάθει. Το ΚΚΕ στην περιφρούρηση έχει 300 ντοκτορά», είπε η Όλγα Τρέμη.

«Σύμφωνοι αλλά αυτό αφορά κομματικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Δίκιο έχετε σε αυτό αλλά εκεί δεν ήταν μια κομματική συγκέντρωση. Αλίμονο. Τον Μίκη κηδεύαμε, αφορούσε όλη την Ελλάδα. Ήταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κόσμος, που αγαπούσε τα τραγούδια του Μίκη, τον ίδιο τον Μίκη για την προσφορά του στη χώρα και στον λαό και ήταν διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, από τη δεξιά μέχρι την αριστερά. Δεν αφορούσε, δεν μπορούσε το ΚΚΕ να κάνει κάτι. Η ευθύνη είναι αυτών, που κάνουν αυτό που κάνουν», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.

Δείτε τη συγκεκριμένη απάντηση στο 7:30 του παρακάτω βίντεο: