Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στο πολιτικό του μέλλον, το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ κ.ά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στο πολιτικό του μέλλον

Λοβέρδος: Την Τετάρτη (22/9) ο γνωστός πολιτικός παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Υπήρξε, μάλιστα, και μία δήλωση περί αποχώρησης που παρερμηνεύθηκε.

Καταρχάς θυμηθείτε, μεταξύ άλλων, τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή για την οποία ενημερωθήκατε νωρίτερα από το Sportime.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες. Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ. Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο.

Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας. Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και το Χάρη Καστανίδη.

Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ».

Τότε ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του κόμματος και έδωσε την εξής απάντηση: «Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Δεν έχω κανένα μαράζι να τα κάνω αυτά.

Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι’ αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήματα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό. Αν δεν τα καταφέρω δεν θα κάθομαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω».

Αργότερα, η δημοσιογράφος Ελένη Γκρήγκοβιτς έσπευσε να αναρτήσει το εξής μήνυμα στο Facebook, προς αποκατάσταση: «Η αναφορά περί αποχώρησης δεν αφορούσε το ενδεχόμενο αν χάσει τις εκλογές αλλά σε περίπτωση που εκλεγεί και δεν καταφέρει τους στόχους του για τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών της παράταξης».