Μέτρο – έκπληξη θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ (vid)


Sportime Team

Μέτρο – έκπληξη θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ (vid)


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στην αυριανή (Σάββατο 7/9) του ομιλία θα ανακοινώσει το σχέδιο του για ανάπτυξη και νέες φοροελαφρύνσεις. Στόχος είναι να υπάρξουν μειώσεις φόρων και για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα φυσικά πρόσωπα απο το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμη και το IMDB… προσκύνησε την Ελλάδα, έσβησε τις κριτικές της ταινίας του Γαβρά!

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει στα χέρια του έναν φάκελο με τις μειώσεις φόρων που μπορουν να γίνουν για τα εισοδήματα του 2019 από τον Υπουργό Οικονομικών:

-Με τον φόρο επιχειρήσεων να πέφτει στο 24%

-Στα μερίσματα στο 5%.

Αλλά κρατά και έναν «άσο στο μανίκι του» για να κάνει την έκπληξη στην ΔΕΘ με το σύνθημα ανάπτυξη για όλους.

Όπως δήλωσε στο capital.gr o υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας επιπλέον ρυθμίσεις για το 2020 μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να ανακοινώσει.

Θετικό κλίμα για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

«Καλά τα αποτελέσματα του ’19, πιστεύουμε θα προστεθούν τα αποτελέσματα του 2020 και θέλουμε μειώσεις φόρων για φυσικά πρόσωπα γρηγορότερα και όχι αργότερα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ως την τελευταία στιγμή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αν θα ισχύσει απο το 2020 ή απο το 2021 η μείωση του πρωτου φορολογικου συντελεστή, από το 22% που είναι σήμερα για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ στο 9% για τα εισοδήματα ως 10.000 ευρώ με όφελος 1.300 ευρώ τον χρόνο, αν θα ισχύσει από το 2020 ή από το 2021 η μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή απο το 22% που ειναι σήμερα για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ στο 9% για τα εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, με όφελος επίσης 1.300 ευρώ τον χρόνο.

«Η μεγάλη αποδοχή της κυβέρνησης αποτυπώνεται στο δείκτη οικονομικού κλίματος και στην πτώση του κόστους δανεισμού που επιτρέπουν προσδοκίες για σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης οι οποίοι με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο» δηλώνει στο Star ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Γκλεζάκος.

Μητσοτάκης: Φορομειώσεις και προσδοκίες στη ΔΕΘ

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. O Υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σχέδιο να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2020, ενώ ο Διοικητής της ΤτΕ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος στις εκτιμήσεις του και προβλέπει ότι:

*Θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%
*και η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει το 3%

Για το 2020 αναμένεται μείωση:

-ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο

-Έκπτωση 40% – για αναβάθμιση κτιρίων

-3ετής αναστολή ΦΠΑ στα ακίνητα και φόρου υπεραξίας.

Πηγή star.gr

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook


Sportime Extras