Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τήνο με την οικογένειά του, ταξιδεύοντας με το πλοίο της γραμμής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει οικογενειακώς με προορισμό την Τήνο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία στον οικισμό του Αγίου Πέτρου, κοντά στο χωριό Καρδιανή.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί και το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό και ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο νησί παίρνοντας το πλοίο της γραμμής.

Εκεί θα παραμείνει για δύο ημέρες, επιστρέφοντας στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής.

Το το συγκεκριμένο ταξίδι, θέλει να σηματοδοτήσει το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, αλλά και το πως θα ταξιδεύουμε με ασφάλεια από εδώ και πέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το πρωί της Παρασκευής είχε διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ και ομολόγους του. Αρχικά, είχε πρόγευμα εργασίας στη βεράντα του Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ.

Στη συνέχεια συνάντηση τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, αλλά και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Πτήσεις για τα νησιά: Τι ισχύει από σήμερα – Πώς θα ταξιδεύουν οι επιβάτες

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού, με προορισμούς τα νησιά.

Τα νέα μέτρα για τις πτήσεις εφαρμόζονται από την Παρασκευή (14/5) και οι επιβάτες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν αεροπορικώς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

Με ισχύ από τις 14 Μαΐου 2021, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που έχει εκδοθεί ΕΔΩ. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών (14) τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

γ) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού και πιστοποιείται με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για COVID-19, η φόρμα συμπλήρωσης της οποίας είναι αναρτημένη ΕΔΩ στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

δ) να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις αφορούν ανηλίκους από πέντε (05) ετών και άνω.

Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR και rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της επιβίβασης.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας.

Επικό τρολλάρισμα: Ο Βασίλης Σπανάκης της ΝΔ «δεν κατάφερε» να πει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»!

Ντόρα Μπακογιάννη: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς – Τι είπε για Ερντογάν

Μητσοτάκης: Απολύθηκε ο γιος του – Δείτε φωτογραφίες