Μητσοτάκης

Τα συγχαρητήρια του μετέδωσε από το twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε πως τα συμφέροντα των κρατών της ΕΕ προστατεύτηκαν.

Τα συγχαρητήρια του μετέδωσε από το twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε πως τα συμφέροντα των κρατών της ΕΕ προστατεύτηκαν.

Στην ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός αναφέρει, «Συγχαρητήρια στους Μισέλ Μπαρνίερ, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λέιεν και τις ομάδες τους σχετικά με την συμφωνία Αγγλία και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή παρέμεινε δυνατή μέσω μίας επίπονης διαδικασίας, ενώ τα συμφέροντα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προστατεύθηκαν. Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου»

Μαζί με τον Πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία

Την επίτευξη συμφωνίας, επί της αρχής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη μελλοντική σχέση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου, χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας δυνατής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών προσβλέπει στην εφαρμογή της συμφωνίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μισέλ Μπαρνιέ, «για την ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά τους στην επίτευξη της συμφωνίας».

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr