ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Καρφί» για δεύτερες εκλογές – Πότε θα γίνουν

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα για δεύτερες εκλογές.
Μητσοτάκης: «Καρφί» για δεύτερες εκλογές – Πότε θα γίνουν

Με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται και τη Νέα Δημοκρατία να έχει μία καθαρή νίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τις προθέσεις του.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό» και υποστήριξε πως το αποτέλεσμα ουσιαστικά ερμηνεύεται ως μία επιθυμία των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση του κόμματός του.

Πρακτικά με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα μπει σε διαδικασία συνεργασίας με άλλο κόμμα. Θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά δεν θα την αξιοποιήσει.

Την ίδια στιγμή τα κουκιά δεν βγαίνουν για τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση». Αυτό σημαίνει, συνεπώς, πως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα ολοκληρωθεί αρκετά σύντομα. Έτσι οι δεύτερες εκλογές πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Θα γίνει μία προσπάθεια μήπως στηθούν ξανά κάλπες στις 25 Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση κλειδώνει η 2α Ιουλίου. Επικρατέστερο σενάριο με τα τωρινά δεδομένα, όμως, φαντάζει το πρώτο.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Μας ζήτησαν και κάτι ακόμη, να τρέξουμε πιο γρήγορα το δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων», είπε μεταξύ άλλων και προσέθεσε πως «η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και το διχασμό».

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.