×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μητσοτάκης: Τι ετοιμάζει για τις τουρκικές προκλήσεις


    Λευτέρης Παυλίδης

Μητσοτάκης: Τι ετοιμάζει για τις τουρκικές προκλήσεις


Ηχηρή απάντηση ετοιμάζει η Αθήνα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Το “σύνθημα” δόθηκε ήδη κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη όπου ο Πρωθυπουργός είπε ότι “αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου”.

Στο μεταξύ η ελληνική πλευρά “οχυρώνεται” απέναντι στην Άγκυρα με σημαντικές διπλωματικές κινήσεις. Καταρχάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε χώρα του εξωτερικού μετά την πανδημία στο Ισραήλ στις 16 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το ζήτημα και στην Σύνοδο Κορυφής στις 19 Ιουνίου. Θα έχουν προηγηθεί οι κινήσεις του Νίκου Δένδια στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας που εκτός το ζήτημα του τουρισμού θα τεθεί και το θέμα της ΑΟΖ στο Ιόνιο.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: αφενός να διεθνοποιήσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και αφετέρου να ενισχύσει τις συμμαχίες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοικτός είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, που θα είναι μια κίνηση – ματ απέναντι στην Τουρκία.

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, έπειτα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα τροφοδοτήσει την ένταση. «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουμε και την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε, ελπίζω, να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο στέλνοντας όμως ένα σαφές μήνυμα: Ότι μια ένταση την οποία δεν προκαλούμε εμείς, δεν μπορεί να οδηγήσει αυτόματα σε μια αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης την οποία βιώνουμε και σε μια βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία».


Τελευταία Νέα