Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς κέρδισε κατά κράτος τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές του κόμματος με 68%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς κέρδισε με διαφορά τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου τέθηκαν αντιμέτωποι στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ σήμερα (12/12) για δεύτερη Κυριακή καθώς οι δύο τους είχαν ξεχωρίσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Νικητής της διαδικασίας αναδείχθηκε ο Ανδρουλάκης με σημαντική διαφορά μάλιστα από τον υιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πλέον πήρε το χρίσμα ώστε να αναλάβει στη θέση της εκλιπούσας Φώφης Γεννηματά.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979, δηλαδή είναι 42 ετών. Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του, τα ταξίδια.

Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη.

Όσον αφορά τις σπουδές του είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός, ενώ έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Επιπλέον έχει εργαστεί και στον κλάδο του τουρισμού.

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από τα νεανικά του χρόνια. Συγκεκριμένα όταν ήταν φοιτητής παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου όπως αναφέρουμε και ποιο πάνω σπούδαζε πολιτικός μηχανικός.

Το 1997 στα 18 του, αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ, ενώ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη. Το 2001 αποτελεί μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί πια επαγγελματική καριέρα πολιτικού στελέχους.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκα Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χρονιά που ήταν ορόσημο για την πολιτική του σταδιοδρομία.

Το Μάιο του 2014 εκλέγεται για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της “Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης”. Έκτοτε συμμετέχω στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).

Το Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα. Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.

Τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης ακούει πολύ μουσική με προτίμηση στην παλιά λαϊκή μουσική, ενώ αγαπά και την κλασική μουσική. Επίσης ενεργός ενεργός και στα social media.

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο