Οruc Reis: Γυριστή την έκανε στους Αμερικάνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντάς τα με το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί πρότειναν στην Τουρκία να τους πουλήσει, έναντι υψηλού τιμήματος, τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, ώστε να μελετηθούν από την Ουάσιγκτον. Όπως σημειώνεται, η Άγκυρα αρνήθηκε, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή...

Οruc Reis: Γυριστή την έκανε στους Αμερικάνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντάς τα με το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί πρότειναν στην Τουρκία να τους πουλήσει, έναντι υψηλού τιμήματος, τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, ώστε να μελετηθούν από την Ουάσιγκτον.

Όπως σημειώνεται, η Άγκυρα αρνήθηκε, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή σειρά full-scale τεστ των S-400 στα αμερικανικά F 16.

Σύμφωνα με την τουρκική Haber7, τον Ιούλιο του 2020, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε ασκήσεις στην αεροπορική βάση Myrted κοντά στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσταραν τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 στα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-16. Αυτό θεωρήθηκε από τον Λευκό Οίκο ως πρόκληση, ειδικά επειδή οι δοκιμές διεξήχθησαν την επόμενη μέρα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των προέδρων της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Mάλιστα, τα τεστ αυτά πληροφορίες από την Ρωσία θέλουν να  έδειξαν συντριπτική υπεροχή του ρωσικού αμυντικού συστήματος.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως Ρώσοι αναφέρουν πως ψευδώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως τέθηκαν τον Απρίλιο σε επιφυλακή οι S – 400 στην Τουρκία.

Οι Ρώσοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι συνέβη ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος, αφού οι ίδιοι έχουν τους κωδικούς των S-400, ενώ τονίζουν πως προφανώς η Τουρκία υπακούει στις εντολές του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο απαγόρευσε στην Άγκυρα να ενεργοποιήσει τους S-400.