Οruc Reis: Επίθεση αγάπης του Ερντογάν στο Πακιστάν μετά το αίτημα να εκπαιδεύει Τούρκους πιλότους. Τώρα που χρειάζεται πιλότους πληρώνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τίμημα του εξανδραποδισμού της τουρκικής αεροπορίας. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου το 2016, η κυβέρνηση Ερντογάν απομάκρυνε πάνω από 600 πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας,...

Οruc Reis: Επίθεση αγάπης του Ερντογάν στο Πακιστάν μετά το αίτημα να εκπαιδεύει Τούρκους πιλότους.

Τώρα που χρειάζεται πιλότους πληρώνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τίμημα του εξανδραποδισμού της τουρκικής αεροπορίας.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου το 2016, η κυβέρνηση Ερντογάν απομάκρυνε πάνω από 600 πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, κατηγορώντας τους για συνεργάτες του εξόριστου ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η έλλειψη ικανών και έμπειρων πιλότων οδήγησε την Τουρκία να στραφεί στο Πακιστάν, πιλότοι του οποίου θα αναλάμβαναν την εκπαίδευση των Τούρκων στα F 16, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση (σ.σ. και την άρνηση) των ΗΠΑ. Έτσι επίσημα η εκπαίδευση αυτή δεν έγινε ποτέ.

Η έλλειψη πιλότων οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση το 2018 να απευθύνει πρόσκληση σε απόστρατους πιλότους οι οποίοι πλέον δραστηριοποιούνταν στον ιδιωτικό τομέα. Μόλις 50 πιλότοι επέλεξαν να επιστρέψουν, όλοι ηλικίας άνω των 40.

Tελικά, για την… ιστορία, λέγεται πως Πακιστανοί πιλότοι εγκαταστάθηκαν στην βάση του Cigli με το πρόσχημα της… εκπαίδευσής τους από τους Τούρκους.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE