Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Κάρολος Παπούλιας

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή, σήμερα 26 Δεκεμβρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Μια δυσάρεστη είδηση επιφύλασσε η 26η Δεκεμβρίου καθώς ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Κάρολος Παπούλιας απεβίωσε σήμερα το πρωί, 26 Δεκεμβρίου 2021 σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, σκορπώντας την θλίψη στον χώρο της πολιτικής.

Γεννημένος στο Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων στις 4 Ιουνίου του 1929, ήταν υιός του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις).

Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο) και ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Πάνου και έχουν μαζί τρεις κόρες.

Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 2005 – 2015.

Πριν όμως ορκιστεί ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε διατελέσει σε πολλές σημαντικές θέσεις, με την πρώτη να εντοπίζεται στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου εκεί που διορίστηκε ως Υφυπουργός Εξωτερικών, για να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.

Ακόμη, υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών ενώ στην οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα 1989-1990 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και αργότερα πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο