ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος έτοιμος για έναν ακόμα ευρωπαϊκό Στίβο!

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος κατεβαίνει εκ νέου στον πολιτικό στίβο με την Πλεύση Ελευθερίας με στόχο τα ευρωπαϊκά έδρανα αυτή τη φορά.
Πλεύση Ελευθερίας: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος έτοιμος για έναν ακόμα ευρωπαϊκό Στίβο!

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος… Όταν κάνουμε τέτοιες αναφορές, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους του στίβου, υπάρχει ένα κλισέ. «Τι να γράψεις και τι να πεις για τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο;». Αυτή τη φορά ισχύει στην ολότητά του για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή από την Πλεύση Ελευθερίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το προφίλ και τα στοιχεία του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου. Το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την Ευρωβουλή. Για να ακριβολογούμε, κατάλληλος για να εκπροσωπήσει γενικότερα τη χώρα μας στις Βρυξέλλες, όχι απλά το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αν όχι ένας Πρωταθλητής Ευρώπης και ένας άνθρωπος που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορα ευρωπαϊκά forum και όχι μόνο. Αρχιτέκτονας πολλών επιτυχιών αθλητών του «σήμερα» και του «χθες».

Αλλά τα επιτεύγματά του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου στον αθλητισμό, είτε σαν αθλητής, είτε σαν προπονητής, είναι λίγο πολύ γνωστά. Άλλα έχουν αξία. Η ευγενική του προσωπικότητα, ο αδαμάντινος χαρακτήρας, το ποιόν του ανθρώπου, ο λόγος του ανδρός. Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν εν αφθονία στο υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ας μην ξεχνάμε δε, για του λόγου το αληθές, πως ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος αποτέλεσε πιστό στρατιώτη του κόμματος και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Διότι, ο ίδιος όντας εκλεγμένος μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, παρέδωσε την έδρα του στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος – Μερικά στοιχεία

Πρωταθλητής στίβου σε Πανελλήνιο, Διαβαλκανικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει διατελέσει προπονητής του Παναθηναϊκου Αθλητικού Ομίλου και Εθνικών Ομάδων Στίβου.

Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα ως Εθνικό Αθλητικό Στέλεχος την χώρα μας σε Ευρωπαϊκά FORΑ και συνδιασκέψεις .

Οι πιο σημαντικές επιτυχίες ως αθλητής

– Αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μ. (1972, Γκρενόμπλ, Γαλλία)

– Χρυσός Πρωταθλητής στα 1.500 μ. στο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Πρωτάθλημα FISU (Βουλγαρία)

– Κατάκτηση 14 φορές του Πρωταθλήματος Ελλάδος στους δρόμους ημιαντοχής (1969-1979)

Η διαδρομή του ως προπονητής, οι θέσεις που κατείχε και οι ευρωπαϊκές του δραστηριότητες

– Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος

– Εθνικές Ομάδες Στίβου

– Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού (Υφ. Πολιτισμού)

– Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής “Αθλητισμός για Όλους”

– Πρόεδρος “Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου” (Σ.Ε.Β.Α.Σ)

– Κοσμήτορας Ένωσης Διεθνών Ελλήνων Αθλητών Στίβου

– Μέλος Δ.Σ της UNICEF Ελλάδος

– Εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκά FORUM Αθλητισμού

– Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Συνόδους ως επικεφαλής Εθνικής αντιπροσωπείας, ευρωπαϊκά Forum και Συνδιασκέψεις.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλεύση Ελευθερίας: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος έτοιμος για έναν ακόμα ευρωπαϊκό Στίβο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…