×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σακελλαροπούλου: «Η μάσκα θα γίνει συνήθεια όπως τα γυαλιά για εμάς τους μύωπες» (vid)


Λευτέρης Παυλίδης

Σακελλαροπούλου: «Η μάσκα θα γίνει συνήθεια όπως τα γυαλιά για εμάς τους μύωπες» (vid)


Σε σχολείο του Καστελόριζου βρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Διήμερη επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στο πλαίσιο αυτής το πρωί της Δευτέρας (14/9) μετέβη σε σχολείο του νησιού για την τελετή του αγιασμού, για την νέα σχολική χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολεία – Μητέρα στον γιο της που ήθελε να φορέσει μάσκα: «Εγώ αυτό το μπ@@@λο δεν το θέλω» (vid)

Λίγο νωρίτερα, η ίδια παρέστη στην Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ύψωσης του Τίμιου Σταύρου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σε ομιλία που είχε προς τους μικρούς μαθητές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Ανοίγεται μπροστά σας μια καινούργια σχολική χρονιά γεμάτη υποσχέσεις: να μάθετε καινούργια πράγματα, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Δεν είναι όμως μια χρονιά σαν τις προηγούμενες. Φέτος, εκτός από τα τετράδια και τα βιβλία σας θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα καινούργιο εξάρτημα: τη μάσκα. Σαν σκέψη μπορεί να μη σας φαίνεται ευχάριστη, στην πορεία όμως θα διαπιστώσετε ότι με τη συνεχή χρήση θα ξεχάσετε την παρουσία της. Θα γίνει μια συνήθεια. Κάτι όπως τα γυαλιά, για εμάς τους μύωπες.

Φορώντας την και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας. Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου.

Αγαπητά μου παιδιά,

Διαβαίνοντας σήμερα το πρωί την πόρτα του σχολείου σας, διψάτε να μάθετε. Έχετε ερωτήματα και ζητάτε απαντήσεις. Είναι μια ανάγκη, από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθείτε ποτέ. Αυτή η περιέργεια θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά, να πλουτίσετε την κατανόηση και την ευαισθησία σας, να αποκτήσετε αυστηρά κριτήρια κι έτσι να διακρίνετε το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο, την αλήθεια από το ψέμα. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό ξεκίνημα στο πιο όμορφο ταξίδι της ζωής του ανθρώπου, το ταξίδι προς τη γνώση. Καλή χρονιά!»

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα