Μέγαρο Μαξίμου: Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του πρωθυπουργού, μίλησε σε ιστοσελίδα του εξωτερικού που αφορά στην αρχιτεκτονική.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναφέρθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και την ανακαίνιση που έγινε, όταν κλήθηκε να μιλήσει στην ιστοσελίδα architecturaldigest.com.

Περιγράφοντας το κτίριο, το οποίο κτίστηκε το 1921, είπε ότι είχε να βαφτεί από το 2004, το έτος δηλαδή που η Αθήνα φιλοξένησε την Ολυμπιάδα.

Ακολούθησαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και στη συνέχεια η πανδημία, όμως φέτος, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η ανακαίνιση έγινε.

«Κάνε ό,τι θέλεις, αλλά το ελληνικό κράτος δεν θα πληρώσει ούτε δεκάρα», της είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως υποστήριξε η ίδια.

Στην ομάδα μετέχουν συλλέκτες και επιμελητές έργων τέχνης, πολλοί εκ των οποίων προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Ανάμεσα στα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στα ανακαινισμένα δωμάτια του Μαξίμου, είναι ένα τραπέζι από φυσητό γυαλί του Γιάννη Γκίκα στην αίθουσα υποδοχής και ένα μαρμάρινο τραπεζάκι των αδελφών Ζωή και Νίκη Μόσκοφογλου.

Επόμενος στόχος της ανακαίνισης, σύμφωνα με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, είναι η αυλή του Μεγάρου Μαξίμου.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Survivor: Ξεσπάθωσε ο αδελφός της Καρολίνας για τη γυμνή εμφάνιση

Survivor – spoiler: Πότε θα γίνει ημιτελικός και τελικός!