Με την ατάκα «τους ευχαριστήσατε υπέρ το δέον» ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, απάντησε στην υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Πολύ επιθετικός ήταν ο πρώην Γ.Γ.Α, Ιούλιος Συναδινός απέναντι στη Νίκη Κεραμέως όταν η τελευταία πανηγύρισε τα τρία χάλκινα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Με την ατάκα «τους ευχαριστήσατε υπέρ το δέον» ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, απάντησε στην υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Τι ακριβώς συνέβη; Ο Ιούλιος Συναδινός αντέδρασε σε μια ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως που ήταν πανηγυρική για τα χάλκινα μετάλλια των Πάνου Τριανταφύλλου, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Μπακοχρήστου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο πρώην Γ.ΓΑ. απάντησε στο post της κ.Κεραμέως: «Κι από την πολλή υπερηφάνεια κόψατε για την περίοδο 2021-2022 τα χρηματοδοτούμενα κι 100% επιδοτούμενα- μέσω ΓΓΑ- Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού και τα 700 ειδικά τμήματα για ΑμεΑ. Δηλαδή 5.000 άτομα με αναπηρία θα πληρώσουν τη συμμετοχή τους. Λίγο τσίπα αν είχες θα ζήταγες συγγνώμη, δε θα δήλωνες υπερήφανη»

Ο κ.Συναδινός αναφέρεται στο ρεπορτάζ που είχε παρουσιάσει το Sportime στις 20 Αυγούστου. Όπου αναφέραμε χαρακτηριστικά:

«Χωρίς καμία λογική εξήγηση, ο κ.Αυγενάκης, με πρόσχημα την πανδημία αλλά και την αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων, απλώς σταματά την οικονομική αρωγή στους Δήμους. Που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού.

Πρόκειται για μια παράξενη απόφαση. Που περιθωριοποιεί ΑμεΑ, ανθρώπους τρίτης ηλικίας, γυναίκες, παιδιά, κοινωνικές ομάδες… Και ταυτόχρονα οδηγεί εκατοντάδες γυμναστές στην ανεργία.

Και μάλιστα σταματά το Πρόγραμμα, τη στιγμή κατά την οποία επιτρέπονται θεατές στα γήπεδα για τους αγώνες…»

Μαλιστα υπήρξε και σχετική αντίδραση από το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ. «Την ίδια ημέρα που «ξεπροβόδιζε» την Παραολυμπιακή ομάδα στην αναχώρησή της για το Τόκυο και έβγαζε υποκριτικά λογύδρια για την υποστήριξη των αθλητών με αναπηρία, ο ίδιος είχε αποφασίσει την περικοπή των 700 ειδικών τμημάτων μαζικού αθλητισμού ΑμεΑ, στα οποία συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα» αναφερόταν χαρακτηριστικά.