ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η καταστροφή του αθλητισμού έχει ονοματεπώνυμα: Μητσοτάκης- Αυγενάκης»

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο «λουκέτο» στον ελληνικό αθλητισμό
ΣΥΡΙΖΑ: «Η καταστροφή του αθλητισμού έχει ονοματεπώνυμα: Μητσοτάκης- Αυγενάκης»

Πολύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο «λουκέτο» στον ελληνικό αθλητισμό, όπως αυτό εφαρμόστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει την αναστολή μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων και πρωταθλημάτων διαφόρων αθλημάτων.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν αθλητική ηγεσία που να αγνοεί σε τέτοιο βαθμό τις στοιχειώδεις αρχές της αθλητικής δραστηριότητας και να θεωρεί τους αθλητές «ρομποτάκια» που αναβοσβήνουν με έναν διακόπτη, τον οποίο χειρίζεται, ένας εντελώς επικίνδυνος, για την υγεία και το μέλλον τους, υφυπουργός»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση που να εκδηλώνει τέτοια απέχθεια και ασέβεια προς τον ελληνικό αθλητισμό. Η καταστροφή του έχει ονοματεπώνυμα: Κυριάκος Μητσοτάκης και Λευτέρης Αυγενάκης.

Δεν έχουν υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τόσοι ανάξιοι κυβερνητικοί “παράγοντες” που δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι ο οργανωμένος αθλητισμός και η ατομική άσκηση αποτελούν «ασπίδα» προστασίας της δημόσιας υγείας και όχι κίνδυνο γι´ αυτήν. Φάνηκε εξάλλου από τη πρώτη στιγμή, όταν επέβαλαν απαγορεύσεις στο περπάτημα, στο τρέξιμο και στο κολύμπι των πολιτών.

Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν αθλητική ηγεσία που να αγνοεί σε τέτοιο βαθμό τις στοιχειώδεις αρχές της αθλητικής δραστηριότητας. Kαι να θεωρεί τους αθλητές «ρομποτάκια» που αναβοσβήνουν με έναν διακόπτη. Toν οποίο χειρίζεται, ένας εντελώς επικίνδυνος, για την υγεία και το μέλλον τους, υφυπουργός. Γι´ αυτό και ανοιγοκλείνουν προπονήσεις και αγώνες.

Επιλεκτικά όμως, αφού το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League δεν «κολλάει», αλλά των μικρότερων κατηγοριών «κολλάει», το αντρικό μπάσκετ δεν «κολλάει», αλλά το γυναικείο «κολλάει». Το βόλεϊ που παίζεται στις ίδιες αίθουσες με το μπάσκετ και «κολλάει» και δεν «κολλάει». Το χάντμπολ «κολλάει», αλλά μόνο στην Ελλάδα. Ενώ το κολύμπι και η υδατοσφαίριση «ας πάνε να πνιγούν»…

Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τόση έμπρακτη απαξία για την συλλογική άθληση, για τα εργασιακά δικαιώματα και για την ανάγκη επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων (αθλητών, προπονητών, εργαζομένων).

Δεν έχει υπάρξει ξανά μια αθλητική ηγεσία που να έχει τέτοια «απόσταση» από τα όνειρα χιλιάδων ταλαντούχων αθλητών, από τις προσδοκίες, από τους συλλογικούς και ατομικούς στόχους των αθλητών και αθλητριών των εθνικών μας ομάδων- ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τέτοια ασέβεια στους κόπους των οικογενειών των αθλητών ή στις θυσίες των εθελοντών. Που συντηρούν τα αθλητικά σωματεία ως πυλώνες της κοινωνίας σε δύσκολους καιρούς.

Εάν δεν ήξεραν πώς να σχεδιάσουν, πώς να οργανώσουν, πώς να υποστηρίξουν τον ελληνικό αθλητισμό, ας άκουγαν όλους όσοι εδώ και πολλούς μήνες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Κι ας άφηναν στην άκρη την αλαζονεία της εξουσίας τους. Ας άκουγαν τουλάχιστον τους αθλητές και τους προπονητές, κάτι θα μάθαιναν κι από αυτούς.

Εάν δεν ήθελαν, ας μην παρίσταναν τους «ευεργέτες» και τους δήθεν προστάτες. Ας μην έσπερναν τη διχόνοια ανάμεσα σε αθλητές, σωματεία και ομοσπονδίες. Με τις αυταρχικές τους συμπεριφορές και τα φτηνά τεχνάσματα χειραγώγησης του αθλητικού κινήματος, εν όψει εκλογών.

Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, το αποτέλεσμα είναι ένα, μοναδικό και οδυνηρό: Η ολική καταστροφή του ελληνικού αθλητισμού, με θύτη το κυβερνητικό αλαλούμ.

Οι μάσκες του υφυπουργού και της κυβέρνησης των «αθλητοπατέρων» έπεσαν. Τα «ρομποτάκια» θα αποδειχθούν ενσυνείδητοι πολίτες και όχι άβουλα όντα. Έβγαλαν τα τελικά συμπεράσματα και την κατάλληλη ώρα θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College