×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Έβρο


    Sportime Team

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Έβρο


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Νότιο Έβρο εδώ και αρκετές ώρες, μετά από την εγκατάσταση στρατιωτικών-αστυνομικών τουρκικών δυνάμεων.

Ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί αναλυτικά για όσα συμβαίνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου.

Sun: «Τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα»

Όπως επίσης και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει, σύμφωνα με κοινή δήλωση που υπογράφουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Χθες ο υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή» και ακολούθως ρωτούν τον υπουργό:

«Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση; Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού; Ποια είναι η θέση του υπουργείου Άμυνας για το θέμα;».

Κλείνοντας υπογραμμίζουν ότι τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα και προειδοποιούν ότι «η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».