ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτική απατεωνιά του Αυγενάκη»!

Φουλ επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτική απατεωνιά του Αυγενάκη»!

Φουλ επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται ως «ο πιο αδίστακτος πολιτικός απατεώνας, που έχει περάσει από το υφυπουργείο αθλητισμού»! Αφορμή στάθηκε ο νέος αθλητικός νόμος, οι συνέπειες στους πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ και η αναγνώριση ως ισότιμων των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Σε μια αήθη πολιτική εξαπάτηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του κλάδου των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής προχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αποδεικνύεται μετά τη δημοσίευση του νέου αθλητικού νόμου στο ΦΕΚ Α´102/19-6-2021.

Κατά τη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση των άρθρων του αθλητικού νομοσχεδίου για τους προπονητές και προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για το νομοθετικό «έκτρωμα» που δίνει αρμοδιότητες «εκπαιδευτικού» οργανισμού και ρυθμιστή των εργασιακών σχέσεων στην ΕΠΟ, εις βάρος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και των αποφοίτων τους με την ειδικότητα του ποδοσφαίρου, είχε συμπεριλάβει -για να χρυσώσει το χάπι- το δικαίωμα όλων των πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ ανεξαρτήτως ειδικότητας να εντάσσονται στη προπονητική Βαθμίδα Γ´.

Αυτή η αυτοτελής ρύθμιση βρήκε σύμφωνα όλα τα κόμματα, τα οποία παράλληλα επέκριναν έντονα την μεθόδευση εις βάρος των πτυχιούχων με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Κι όμως, με νομοτεχνικές παρεμβάσεις στο παρά ένα της ψηφοφορίας κι αφού απέφυγε την καταιγίδα των διαμαρτυριών, απέσυρε ΚΑΙ την ευνοϊκή διάταξη για τους προπονητές της Βαθμίδας Γ´, ενώ βεβαίως παρέμεινε και η υποχρέωση των πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ να πληρώνουν αδρά (6.000 ευρώ) για να συμμετέχουν στις ιδιωτικές σχολές της ΕΠΟ-UEFA A και PRO.

Αλλά το πραξικόπημα δεν σταμάτησε εκεί. Στο εν λόγω ΦΕΚ (102/19-6-2021), με το οποίο επισημοποιήθηκε ο νέος νόμος, συμπεριλήφθηκε από το παράθυρο και χωρίς να συζητηθεί ποτέ, ούτε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ούτε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναφορά στο Αρμόδιο Τμήμα Εναρμόνισης Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) (Αρ. 37, Σελ 53-54) με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμα των πτυχίων ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, η οποία προστέθηκε εκ των υστέρων (ΦΕΚ 122 Ν.4809, σελ. 8075).

Με αυτή τη λαθροχειρία,

α) οι απόφοιτοι μη αξιολογημένων ιδιωτικών κολεγίων έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

Β) οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ, με πολλές ώρες διδασκαλίας σε κάποιο άθλημα και με παιδαγωγική επάρκεια, δεν μπορούν να προπονήσουν παιδιά σε ακαδημίες. Αντίθετα μπορούν να προπονήσουν παιδιά και εφήβους ακαδημιών οι απόφοιτοι σχολών της ΓΓΑ, της ΕΠΟ και των ΙΕΚ, που συγκριτικά με τους φοιτητές ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ κάνουν πολύ λιγότερη εκπαίδευση και πρακτική στο συγκεκριμένο άθλημα και καθόλου εκπαίδευση στις βασικές αθλητικές επιστήμες.

Συνένοχοι στη πραξικοπηματική παρέμβαση «Αυγενάκη» ήταν και οι γνωστοί «αιώνιοι» εργατοπατέρες, οι «δήθεν» εκπρόσωποι του κλάδου του πτυχιούχων φυσικής αγωγής, που είχαν προσκληθεί από τον υφυπουργό στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για να τον «λιβανίζουν» και να εξαπατήσουν σε συμπαιγνία μαζί του χιλιάδες πτυχιούχους φυσικής αγωγής και φοιτητές των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ.

Ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού καταγράφεται πλέον ως ο πιο αδίστακτος πολιτικός απατεώνας, που έχει περάσει από το υφυπουργείο αθλητισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όταν απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή «αντιαθλητική» κυβέρνηση, θα καταργήσει το «έκτρωμα» Αυγενάκη και θα προωθήσει νομοθετική λύση στα φλέγοντα ζητήματα του λειτουργήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχιούχων φυσικής αγωγής και των προπονητών αθλημάτων, με επίκεντρο τον στρατηγικό κι επιστημονικό ρόλο των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ της χώρας».

 

#TAGS
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College