ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Τι είπε ο Τσίπρας στο debate και τον έκαναν πρώτη είδηση οι Τούρκοι

Τουρκία: Η ατάκα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συζητήθηκε όσο καμία άλλη στα τουρκικά ΜΜΕ
Τουρκία: Τι είπε ο Τσίπρας στο debate και τον έκαναν πρώτη είδηση οι Τούρκοι

Τουρκία: Μια τοποθέτηση στην οποία προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του debate έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης στη γειτονική χώρα.

Mε αφορμή τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε μελέτες  στην ελληνική αμυντική βιομηχανία που θα πρέπει να πλαισιώσουν τις συμφωνίες για το πρόγραμμα των 15 δις ευρώ.

Μια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ας τα πάρουμε όμως με την αρχή για το τι ειπώθηκε στο debate – διαλύθηκε κάθε αμφιβολία για το τι ψηφίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης –  επί του θέματος. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι κατά την τετραετή θητεία του, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφάρμοσε εξοπλιστικά προγράμματα που θα ενίσχυαν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκία: Η συζήτηση για τα εξοπλιστικά προκάλεσε σάλο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στο εξοπλιστικό πρόγραμμα περίπου 15 δισ. ευρώ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το σκεπτικό ότι δεν συνέβαλε στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Μάλιστα, δήλωσε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία θα εφαρμόσουν τις συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον εξοπλισμό, αλλά θα απαιτήσουν μελέτες που θα συμβάλλουν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών. Είπε χαρακτηριστικά: «Ενώ το 60% τα (εξοπλιστικά) προγράμματα της Τουρκίας είναι στη δική της εθνική βιομηχανία, στην ελληνική αμυντική μας βιομηχανία δεν μπορεί να μην βάλαμε μια βίδα στον κλάδο σας».

Ο αρχηγός του Ελληνικού Κόμματος Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι οι διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ευρωπαϊκό πρόβλημα. «Ήμασταν μόνοι, είμαστε μόνοι και θα είμαστε μόνοι», τόνισε.

Ο αρχηγός του Κόμματος Mera 25, Γιάνης Βαρουφάκης, πρότεινε τη διοργάνωση περιφερειακής διάσκεψης για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και όχι διμερείς διαπραγματεύσεις για προβλήματα με την Τουρκία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Τι είπε ο Τσίπρας στο debate και τον έκαναν πρώτη είδηση οι Τούρκοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.