Ο Αλέξης Τσίπρας

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε βίντεο που ανάρτησε

Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα που ανέκυψε από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Σωτήρη Λύτρα.

Αναφερόμαστε φυσικά στους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ένα ζήτημα που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα σε βίντεο που ανάρτησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο Twitter εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει, σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μού παρουσιάζει όλα τα δεδομένα».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει: «Κατά τ’ άλλα, τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα την παρέλαβε ο κλητήρας του υπουργείου. Κανείς δεν ήξερε. Θα ήταν φαρσοκωμωδία, αν δεν ήταν τραγωδία…».

Θυμίζουμε ότι χθες έγινε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προστατευτεί το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη από το απίστευτο σκάνδαλο της έρευνας Τσιόδρα – Λύτρα.

Ακολουθώντας διαφορετική τακτική ο κάθε πολιτικός της κυβέρνησης , έγινε απόπειρα να υποβαθμιστεί το ζήτημα πως υπήρχε διαθέσιμη επιστημονική μελέτη που αποδείκνυε ότι θα υπήρχε τεράστια θνητότητα (87%) σε περίπτωση αθρόων νοσηλειών εκτός ΜΕΘ.

Στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ισχυρίστηκε πως η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του πρωθυπουργού και ότι δεν είχε παραδοθεί ούτε στον ίδιο, ούτε σε κανένα συνεργάτη του, πριν την επίσημη δημοσίευση της.

Βέβαια αν υποθέσουμε πως αυτό είναι αλήθεια, τότε ο κ. Οικονόμου βγάζει «ψεύτη» τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα, ο οποίος ξεκαθάρισε μετά τη δημοσίευση της μελέτης πως «η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαΐου, κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Δείτε και τι ανάρτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο κανάλι του στο YouTube