Τι έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης για την απόφαση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης για την απόφαση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βαξεβάνης: Ο εκδότης του «Documento» τοποθετήθηκε εκ νέου στη διαγραφή Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία, όπως αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταρχήν να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε κάνει σχετική ανάρτηση και το πρωί της Τετάρτης στο προφίλ του στο Facebook.

«Όταν ο Νίκος Δένδιας αποφασίζει να αδειάσει τον Μπογδάνο και να στείλει σαφές μήνυμα στο Μητσοτακη λέγοντας ‘όσο εκπροσωπώ το κόμμα στη Βουλή δεν θα συμπορευτώ με Κασιδιάρηδες’, οφείλεις να του αναγνωρίσεις θάρρος και δημοκρατικό ήθος», έγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος δεν βάζει στο ίδιο καζάνι τον τρόπο που κινείται ο Νίκος Δένδιας με άλλα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα ‘ναι μεν, αλλά ο Δένδιας’ είναι ανοησίες ή επαναστατικολογική ηττοπάθεια. Αν δεν αναγνωρίζεις στην άλλη πλευρά ότι διαθέτει ανθρώπους που δεν είναι σαν τους Μπογδάνους και τους Αδώνηδες, τότε για ποια Δημοκρατία μιλάς; Είναι χαμένη από χέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», υπογραμμίζει: «Ακόμη και αν ο Δένδιας το κάνει για να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, αυτό που στηρίζει είναι δεδομένο. Ένα δημοκρατικό δεδομένο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Κώστας Βαξεβάνης… μπαίνει στο μυαλό του

Την Πέμπτη ο Κώστας Βαξεβάvης προχώρησε σε νέα ανάρτηση για το επίμαχο ζήτημα.

«Μέσα του, ο Μητσοτάκης ήθελε να διαγράψει τον Δένδια, όχι τον Μπογδάνο», είναι το μήνυμα που έχει συγκεντρώσει κοντά στα 10.000 likes.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, τοποθετήθηκε για το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να επουλώνουμε τις πληγές του παρελθόντος».

«Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια πρωθυπουργός ανέλαβα μια δέσμευση, ώστε να μην ξύνουμε πληγές του παρελθόντος αλλά να τις επουλώσουμε.

Όποιος ξεπερνάει τα όρια πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ», ήταν τα λόγια του για τη διαγραφή Μπογδάνου.