Η υφυπουργός παιδείας, Ζέττα Μακρή φιλοξενήθηκε στον ANT1 και σχολίασε την κατάσταση, που επικρατεί στην εκπαίδευση μετά το άνοιγμα ορισμένων σχολικών μονάδων.

Στο επίκεντρο των όσων είπε η Ζέττα Μακρή βρέθηκε η Κατάληψη σε Λύκειο στον Εύοσμο από μαθητές που αρνούνται να κάνουν self test.

Μεταξύ άλλων η υφυπουργός είπε στον ΑΝΤ1:

«Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου μας ήδη είναι σε επικοινωνία και προσπαθεί να δώσει οδηγίες. Προφανώς και δεν θέλουμε εντάσεις, προφανώς και δεν θέλουμε πέντε μαθητές να ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα γίνει δια ζώσης μάθημα για τα παιδιά, που θέλουν, τα άλλα θα πάρουν απουσία. Η τηλεκπαίδευση είναι διαδικασία σε περίπτωση, που δεν γίνεται διαφορετικά.

Το Υπουργείο δεν ενθαρρύνει τέτοιες καταστάσεις. Οι καταληψίες δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση».

Για το αν είναι εικόνα αυτή στο σχολείο του Ευόσμου είπε:

«Προφανώς και δεν είναι εικόνα, δεν είναι ευθύνη του Υπουργείου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Υπουργείο δεν θα δώσει οδηγίες.

Είναι κρίμα όσοι έκαναν ό,τι  προβλεπόταν, και ακολούθησαν τη διαδικασία να μένουν εκτός σχολείου και να χαλάει όλη η εκπαιδευτική προσπάθεια.

Η πρόβλεψη από το Υπουργείο Παιδείας να μην χαθεί κανένα μάθημα πρέπει να τηρηθεί. Ευτυχώς είναι εξαίρεση αυτό, που συμβαίνει στον Εύοσμο».